Illustrasjonsbilde. (AP Photo/Cliff Owen, File)
annonse

En skulptur som feirer Saudi-Arabias deltakelse i G20-toppmøtene ble reist på World Trade Center-området et steinkast fra 9/11-minnesmerket, skriver Observer. Formet til å ligne et stykke godteri bærer den ni meter lange statuen kongedømmets smaragdflagg med den islamske påskriften på arabisk: «Det finnes ingen Gud unntatt Allah, og Muhammed er Hans profet».

annonse

Skulpturen ble ifølge Observer skapt av den franske skulptøren Laurence Jenkell i 2011 som en del av den større installasjonen «Candy Nations» som skildrer G20-landene som sukkerholdige gleder, og har siden vært vist i over 25 land.

annonse
Reklame fra Resett butikken

«Jeg opprettet først sjokoladeskulpturer for å feire menneskeheten på internasjonalt nivå og hylle Folk av hele verden», forteller Jenkell til Observer. Han sier at han personlig ønsket å fjerne skulpturen som fremhever Saudi-Arabias flagg, eller flytte den til en mindre følsom plassering. Men det stod ikke i hans makt.

Installasjonen ble installert av Port Authority of New York and New Jersey. Bedt om en kommentar ble Observer henvist til en pressemelding i desember som utlyste utstillingen. Der heter det at havnemyndighetene som et ledd i en fortsatt innsats for å forvandle World Trade Center-området til et dynamisk rom i Nedre Manhattan, ville vise frem kjente skulpturer rundt World Trade Center campus laget av den berømte franske kunstneren Laurence Jenkell.

«Hver av skulpturene har flagg fra land på G20-toppmøtet, og kunstarbeidet ble bestilt av selskaper og organisasjoner, inkludert Chanel Foundation, International Olympic Committee og Coca-Cola», het det pressemeldingen.

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.