Illustrasjonsbilde. (AP Photo/Cliff Owen, File)
Del saken
 • 104
 •  
 •  

En skulptur som feirer Saudi-Arabias deltakelse i G20-toppmøtene ble reist på World Trade Center-området et steinkast fra 9/11-minnesmerket, skriver Observer. Formet til å ligne et stykke godteri bærer den ni meter lange statuen kongedømmets smaragdflagg med den islamske påskriften på arabisk: «Det finnes ingen Gud unntatt Allah, og Muhammed er Hans profet».

annonse

Annonse

Skulpturen ble ifølge Observer skapt av den franske skulptøren Laurence Jenkell i 2011 som en del av den større installasjonen «Candy Nations» som skildrer G20-landene som sukkerholdige gleder, og har siden vært vist i over 25 land.

«Jeg opprettet først sjokoladeskulpturer for å feire menneskeheten på internasjonalt nivå og hylle Folk av hele verden», forteller Jenkell til Observer. Han sier at han personlig ønsket å fjerne skulpturen som fremhever Saudi-Arabias flagg, eller flytte den til en mindre følsom plassering. Men det stod ikke i hans makt.

annonse

Annonse

Installasjonen ble installert av Port Authority of New York and New Jersey. Bedt om en kommentar ble Observer henvist til en pressemelding i desember som utlyste utstillingen. Der heter det at havnemyndighetene som et ledd i en fortsatt innsats for å forvandle World Trade Center-området til et dynamisk rom i Nedre Manhattan, ville vise frem kjente skulpturer rundt World Trade Center campus laget av den berømte franske kunstneren Laurence Jenkell.

annonse

Annonse

«Hver av skulpturene har flagg fra land på G20-toppmøtet, og kunstarbeidet ble bestilt av selskaper og organisasjoner, inkludert Chanel Foundation, International Olympic Committee og Coca-Cola», het det pressemeldingen.


Del saken
 • 104
 •  
 •  
 •  
  104
  Shares
 • 104
 •  
 •  
annonse

Les også: