Illustrasjonsbilde. (AP Photo/Cliff Owen, File)
Del saken
 • 104
 •  
 •  
 •  
 •  

En skulptur som feirer Saudi-Arabias deltakelse i G20-toppmøtene ble reist på World Trade Center-området et steinkast fra 9/11-minnesmerket, skriver Observer. Formet til å ligne et stykke godteri bærer den ni meter lange statuen kongedømmets smaragdflagg med den islamske påskriften på arabisk: «Det finnes ingen Gud unntatt Allah, og Muhammed er Hans profet».

Skulpturen ble ifølge Observer skapt av den franske skulptøren Laurence Jenkell i 2011 som en del av den større installasjonen «Candy Nations» som skildrer G20-landene som sukkerholdige gleder, og har siden vært vist i over 25 land.

«Jeg opprettet først sjokoladeskulpturer for å feire menneskeheten på internasjonalt nivå og hylle Folk av hele verden», forteller Jenkell til Observer. Han sier at han personlig ønsket å fjerne skulpturen som fremhever Saudi-Arabias flagg, eller flytte den til en mindre følsom plassering. Men det stod ikke i hans makt.

Installasjonen ble installert av Port Authority of New York and New Jersey. Bedt om en kommentar ble Observer henvist til en pressemelding i desember som utlyste utstillingen. Der heter det at havnemyndighetene som et ledd i en fortsatt innsats for å forvandle World Trade Center-området til et dynamisk rom i Nedre Manhattan, ville vise frem kjente skulpturer rundt World Trade Center campus laget av den berømte franske kunstneren Laurence Jenkell.

«Hver av skulpturene har flagg fra land på G20-toppmøtet, og kunstarbeidet ble bestilt av selskaper og organisasjoner, inkludert Chanel Foundation, International Olympic Committee og Coca-Cola», het det pressemeldingen.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 104
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]