Leif Torbjørn Næsvold vant begge helgens individuelle kontinentalcuprenn i kombinert i Ruka og var ankermann da Norge vant lagkonkurransen. Både fredag og søndag ble det firedobbelt norsk seier individuelt. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse

De norske dominerte stort i kontinentalcupen kombinert i Finland i helgen. Søndag ble det firedobbelt norsk i fellesstarten, som det ble i fredagens renn.

Værforholdene førte til endringer i det oppsatte programmet i Ruka. Hopping kunne ikke gjennomføres lørdag, og i stedet gjorde man unna langrennsdelen av fellesstarten. Der var Leif Torbjørn Næsvold beste nordmann med 7.-plass, og han hadde 10,7 poeng å ta igjen på ledende Bernhard Flaschberger i bakken.

Søndag gjorde de norske likevel rent bord. Næsvold var nest best i hopprennet og vant sammenlagt foran tre landsmenn. Sindre Ure Søtvik var best av alle i bakken med et hopp på 129,5 meter og hoppet seg opp fra 18.- til 2.-plass.

annonse

Harald Johnas Riiber ble nummer tre og Simen Kvarstad nummer fire. De avanserte fra henholdsvis 8.- og 22.-plass etter langrennet.

Fredag vant Næsvold foran Riiber, Søtvik og Simen Tiller i det første individuelle rennet i Ruka.

Søndag ble Tiller nummer åtte og Aleksander Skoglund nummer ti.

Det overrasket ingen at Norge vant også lagkonkurransen senere søndag. Tiller, Søtvik, Riiber og Næsvold var best i bakken og vant over minuttet foran Tyskland selv om de norske bare hadde fjerde beste langrennstid. Østerrike og Japan fulgte på de neste plassene.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon