President Emmerson Mnangagwa forsøker å løse den økonomiske krisen i landet med å innføre en ny valuta. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Innen ett år skal Zimbabwe erstatte den amerikanske dollaren og andre valutaer med en ny valuta.

annonse

Etter at Zimbabwes egen valuta ble skrinlagt for å stanse hyperinflasjonen i 2009, har folk brukt amerikanske dollar eller andre utenlandske valutaer for å handle.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Men mengden dollar har vært liten, og en ny valuta som ble innført for to år siden, har gjort lite for å bedre den økonomiske situasjonen i landet.

Lørdag sa finansminister Mtuli Ncube at myndighetene er godt i gang med arbeidet, og sa at alt vil være på plass innen 12 måneder.

Mangel på amerikansk dollar, som er den mest brukte i landet, har ført til at bedrifter har måttet stenge. De siste to månedene har landet hatt akutt mangel på importerte varer. I apotekene er det blant annet mangel på viktige medisiner. Det har også vært mangel på drivstoff, og lørdag økte prisen på drivstoff med 150 prosent, skriver Reuters.

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.