Erna Solberg. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Del saken
 • 860
 •  
 •  
 •  
 •  

Kjære Erna Solberg.

Jeg skriver til deg i dag med en følelse nær desperasjon. Hvorfor? Jeg er ved å miste hjemmet mitt, rett og slett tape grunnen jeg lever på, og ved det føler jeg også at jeg taper grunnen til å leve. Dramatisk? Ja det kan du si, men hvis du leser videre, tror jeg du vil forstå hvorfor.

Jeg fikk beskjed fra banken min forleden dag. De tar over eiendommen vår. Andre flytter inn. det er i gang allerede, huset er overdradd. Møblene mine flyttes ut nå mens jeg skriver, og andre møbler bæres inn. Huset mitt som jeg har arvet er nesten ikke til å kjenne igjen. Det har vært i familiens eie så langt tilbake som noen kan huske.

Min bestefar påstod at hus og eiendom kan spores i slektens eie helt tilbake til vikingtiden, og det er ikke grunn til å tvile på det, selv om bestefar, merket som han var av alt han opplevde som uteseiler under krigen, kunne rote litt med historiene på sine gamle dager. Han jobbet og slet hele livet for at familien skulle ha et godt sted å bo, for å forsikre seg om at vi, som er hans etterkommere skulle ha noe å være stolt av, og min far, og også jeg, har gjort vårt beste for å følge hans eksempel.

Uansett, jeg skylder penger til banken, og de har pant i eiendommen vår, så dermed mener de at de kan ta denne avgjørelsen, selv om jeg har protestert, snakket med dem, og forsøkt å forklare dem at vi har ikke noe annet sted å bo, at vi blir hjemløse nå.

Det ble ikke lettere for oss når vi hørte at de som skal overta hus og tomt allerede har et hus selv, men at de ikke ville bo der lenger fordi det var vanskjøttet. Jeg forstår ikke hvorfor de ikke bare kan pusse opp og bli værende i sitt eget hus, det er det vi har gjort, det er derfor jeg skylder penger til banken. Svaret jeg får er ikke til å bli klok av.

Banken mener de er de rette til å bestemme dette, at de som overtar er en mye større familie som trenger plass, og jeg får egentlig beskjed om å holde kjeft og innfinne meg med realitetene. Jeg har forsøkt å få banksjefen i tale, men han er ikke villig til å møte meg. Jeg ønsker å forklare ham at dette er alt vi har, at det ikke finnes noe annet hjem for oss, at jeg hadde planer om å la datteren min bygge på tomten som har rikelig plass til det.

Hun er gifteklar nå og ønsker seg barn, men det har de ikke råd til, og de vil heller ikke sette barn til verden før de har et trygt liv å tilby dem. De er unge, og boligprisene er for høye til at de vil klare å etablere at eget hjem på mange år, derfor må de vente sier hun – det er derfor jeg vil at de skal kunne bygge på vår eiendom. De som flytter inn har formodentlig god råd, for de har mange barn.

Eiendommen er en perle her ved vannet. Vi har forskjønnet og gjort det vakkert rundt oss, men når de som tar over ikke har maktet å holde det andre huset i orden, hvordan vil det da gå med denne eiendommen?

Jaja. de nye har jo sitt gamle hus å flytte til hvis det ikke går bra, de kan alltids flytte tilbake til det. Min familie har bare dette huset på denne tomten Erna. Det er det eneste vi har. Skulle ønske at du, som tross alt er statsminister kunne gjøre noe med situasjonen. Det er antagelig for sent for meg, men jeg er forferdelig bekymret for mine barn.

 

Med håpefull hilsen Martin Johannes

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 860
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]