ECR-leder Syed Kamall. Foto: AP Photo/Olivier Matthys
annonse
annonse

En «konservativ» EU-politiker mener det er dobbelmoralsk av land å ikke ta imot migranter, når man lar sine egne borgere flytte andre steder.

Syed Kamall leder den euroskeptiske, konservative partigruppen ECR i Brüssel, og representerer det britiske Tory-partiet. I en nylig tale i parlamentet gikk han hardt ut mot europeiske land som forsøker å redusere innvandringen. Dette rapporterer the Parliament Magazine.

– Vi må lære å åpne våre hjerter for genuine asylsøkere – folk som flykter fra forfølgelse, sa den britiske «konservative» representanten i Europaparlamentet i forrige uke, under åpningen av en ECR-sponset konferanse kalt «Africa Summit 2019».

annonse

Under sin tale kom Syed Kamall med flere utfall mot myndigheter som gjør begrensninger i asylinnvandringen.

– Noen europeiske land har ikke engang klart å skille mellom asylsøkere og innvandring, sa han. 

Hykleri

Videre hevdet Kamall at mange land gjør seg skyldige i «hykleri», når man lar egne borgere flytte dit det passer dem, mens man samtidig begrenser egen innvandring.

– Problemet er at det finnes et forferdelig hykleri når det gjelder innvandring. Mange land er villige til å se sine egne borgere flytte og arbeide i andre deler av verden, men stenger seg selv inne når det kommer til å akseptere migranter, sa EU-politikeren.

Partigruppen ECR består i all hovedsak av euroskeptiske og innvandringskritiske, konservative partier. Med i denne gruppen hører partier som svenske Sverigedemokraterna, polske Lov og rettferdighet, og det flamske nasjonalistpartiet N-VA fra Belgia. 

Syed Kamall ønsker som så mange andre britiske konservative at Storbritannia skal gå ut av EU. Men i motsetning til andre som ser brexit som en mulighet til å føre en mer konservativ innvandringspolitikk, ønsker Kamall å åpne opp for enda mer ikke-vestlig innvandring til Storbritannia. Han mener at EU står i veien for en «rettferdig» innvandringspolitikk, fordi det medfører forskjellsbehandling av europeiske innvandrere. Dette vil han ha slutt på. 

– Jeg vil se en innvandringspolitikk som er balansert og rettferdig – der vi behandler alle utenfor Storbritannia likt, om de kommer fra et EU-land eller ikke. Dessverre er et rettferdig innvandringssystem inkompatibelt med vårt medlemskap i EU, sa han til the Belfast Telegraph i 2016.

Pådriver

annonse

Kamall har dessuten vært en viktig pådriver for en kampanje der det ble hevdet at EU er «for hvitt», og hans partikamerat Sajjad Karim sa at man måtte få en endring av dette, dersom EU skal kunne «aktivt motarbeide islamofobi». 

ECR-lederen, som selv er muslim, har dessuten advart sine britiske partikolleger i Tory-partiet om at man kan miste makten «over generasjoner» om man ikke begynner å motarbeide «islamofobiske» holdninger. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon