Illustrasjonsbilde. Foto: Wilma Nora Dortehellinger Nygaard / NTB scanpix
annonse
annonse

Over helgen fikk Resett tips om ran av en norsk 12-åring på Smestad på vestkanten i Oslo. Politiet kunne først ikke finne hendelsen, men bekrefter senere at forholdet er registrert. Seniorrådgiver Eirik Barstad Wilman i Oslo-politiet sier til Resett at det «kan se ut som gjerningspersonen er ett til to år eldre enn fornærmede».

Etter det Resett kjenner til er gjerningspersonen av utenlandsk opprinnelse. Vi spør også Wilman om en oversikt over etnisitet på fornærmede i slike ranssaker. Bakgrunnen er tips fra andre kilder i politiet om at i nær sagt alle tilfeller har de fornærmede ungdommene som utsettes for ran norsk-klingende navn.

Resett får imidlertid opplyst fra Wilman at politiet ikke fører slik statistikk.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon