AP Photo/Mark Lennihan
annonse

Skyer samles i horisonten og risikoen for en lavkonjunktur vokser, skriver Der Spiegel om verdensøkonomien. Mange eksperter mener at det internasjonale banksystemet er uforberedt.

annonse

Det internasjonale pengefondet (IMF) er som en global værstasjon for økonomien, og registrerer nøye selv den minste av forstyrrelser på den verdensøkonomiske scenen. Og i den siste uken har IMF-analytikere konkludert med at en storm bryter i horisonten.

annonse

Det internasjonale pengefondets eksperter registrerer nøye hver impuls, og i den siste uken har de konkludert med at prognosen ser mørkere ut. «Jeg ser stormskyen samler seg opp», sa David Lipton, pengefondets første viseadministrerende direktør nylig under et møte i London, og la til at det globale banksystemet ikke er klar for en ny nedgang. «Arbeidet med kriseforebygging er ufullstendig,» sa han.

Den økonomiske utsikten forverres nesten ukentlig. En generell konsensus blant økonomieksperter tyder på at 2019 vil bli verre for alle store nasjonale økonomier enn 2018.

Risikoen for verdensøkonomien, euroområdet og Tyskland har økt betydelig de siste månedene, lyder konklusjonen.

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.