Advokatene Mario Stasi og Sophie Obadia, som representerer en canadisk kvinne som skal ha blitt voldtatt i politihovedkvarteret i Paris, ankommer domstolen i Paris mandag. Foto: François Mori / AP / NTB scanpix
annonse

To franske politimenn møtte mandag i retten, tiltalt for gjengvoldtekt av en canadisk turist i politihovedkvarteret i Paris for fem år siden.

annonse

Tjenestemennene var på den tiden medlemmer av en enhet som jobbet mot gjengkriminalitet. Voldtekten skal ha skjedd på adressen 36 Quai des Orfevres, vel kjent fra mange kriminalromaner og -filmer.

annonse

De to nekter for å ha gjort noe galt og sier de hadde frivillig sex med kvinnen etter en kveld med mye alkohol.

Det er satt av tre uker til rettssaken.

Den fornærmede i saken, Emily Spanton, forklarte i retten at hun møtte en gruppe politifolk på en irsk pub ved Seinen i april 2014. De skal deretter ha invitert henne på en nattlig omvisning i politihovedkvarteret, der hun sier de tvang henne til å drikke whisky og voldtok henne flere ganger. Hun forlot bygningen 90 minutter senere, barføtt og uten strømpebuksene sine.

annonse
annonse

Ifølge rettsdokumentene ble mennenes DNA funnet på kvinnens undertøy. En medisinsk undersøkelse viste at hun hadde flere skrammer og en skade i underlivet.

Spanton har selv stått fram i forbindelse med saken.

Dommerne avviste opprinnelig saken, men statsadvokaten i Paris og Spanton vant fram med sin anke og saken kom dermed opp for retten.

annonse
Reklame

Tjenestemennene, som ikke har vært fengslet, risikerer opptil 20 års fengsel. En av dem innrømmer å ha mottatt oralsex, men sier han ikke tvang den canadiske kvinnen. Den andre nektet først å ha hatt noen form for seksuelt samkvem, men har siden innrømmet gjensidig berøring.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.