Makileine Derosier roper ut et krav om rettferdighet under en minneseremoni for de drepte i det som blir kalt La Saline-massakren i Haitis hovedstad Port-au-Prince. Bildet er tatt 13. desember. Drapene fant sted en måned tidligere, og er så langt ikke blitt bredt internasjonalt kjent. Foto: Dieu Nalio Chery / AP / NTB scanpix

Menn i politiuniformer drepte minst 21 ubevæpnede personer i Haitis hovedstad Port-au-Prince i november, opplyser vitner til nyhetsbyrået AP.

annonse

Fredsbevarende FN-styrker trakk seg ut av landet i oktober 2017, fordi forholdene der skulle ha bedret seg. De hadde da vært på plass i 13 år. Meldingen om drapene tyder imidlertid på at sikkerhetssituasjonen er forverret etter tilbaketrekkingen.

annonse

Forskjellige kilder har forskjellige teorier om hvem som sto bak drapene, som fant sted 13. oktober. Noen sier drapene ble utført av gjengmedlemmer som samarbeider med korrupte politifolk. Andre mener tjenestemenn i regjeringen sto bak, i et forsøk på å stanse korrupsjonsprotester i et område der opposisjonen dominerer.

Innbyggere og aktivister i Port-au-Prince sier det er minst seks soner i byen der væpnede gjenger har tatt kontroll siden FNs tungt bevæpnede stabiliseringsstyrke forlot landet. En mindre FN-gruppe har trent en utvidet politistyrke, men tjenestemennene blir ansett som korrupte og ineffektive, skriver AP.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.