Per-Willy Amundsen og Sylvi Listhaug - to omstridte politikere fra FrP. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Per Anders Langerød er leder av Grünerløkka Arbeiderparti. I et meningsinnlegg i Aftenposten spør han:
– Hvor mener TV 2 grensen går for å presentere forslag og som nører opp under konspiratoriske forestillinger om etniske grupper? (sic)

annonse

Langerød ble først bekymret da Per Willy Amundsen i sommer ytret ønske om å begrense «innvandring fra muslimske land». Ap-politikeren skriver videre:

– Å engasjere seg i innvandringspolitikk, kritisere norsk innvandringspolitikk og å kritisere manglende integrering er helt åpenbart en ønsket og viktig del av demokratiet og den politiske debatten.

Over grensen til galskap

Men Amundsens forslag om å innskrenke barnetrygden etter familiers tredje barn, for å redusere fødsler av flere ikke-etniske nordmenn, er å «snuble over grensen til galskap», ifølge den 33 år gamle studenten Langerød:

annonse
annonse

– Å skille hvilke barn som er ønsket og ikke basert på etnisitet, slik Amundsen her tar til orde for, er soleklar rasisme (…) Etnisitet er ikke et begrep man kan bruke for å skille mennesker i grupper. Dette er et alvorlig tilfelle av rasisme og kan ikke aksepteres.

Langerød skriver også at fødselstallene for innvandrere i Norge ligger på 1,83, mens fødselstallene for resten av befolkningen er 1,67. Men: Hvis fødselstallene Langerød viser til stemmer, hvordan kan de totale fødselstallene for landet ende opp på 1,62? Riktignok studerer Langerød statsvitenskap og ikke matematikk, men dette kan jo ikke stemme.

TV2 – hvor går grensen?

Langerød mener at TV2 går over en grense ved å i det hele tatt presentere Amundsens forslag. Han avslutter slik:

– Debatten om integrering, økte fødselstall, lave fødselstall, velferdsstatens bærekraft og innvandring tas i det norske ordskiftet hver dag, og mediene har et ansvar for at ulike syn blir godt presentert.

– Men ett sted går grensen for når forslag, som her, tipper over i fordomsfullt tøys og fantasier, særlig når forslag nører opp under konspiratoriske forestillinger om etniske grupper. Hvor mener TV 2 grensen går?

Aftenposten har faktisk fortsatt et kommentarfelt, og der får Langerød lite støtte. Som det står i den mest populære kommentaren:

Det som skjer i Frankrike er bare en forsmak på hva som kan skje etterhvert i hele Vest-Europa. Derfor tror jeg det er de som har tillatt alt dette å skje over så kort tid som står for galskap. Og at de som ønsker å bevare nasjonen og verdiene våre, står for klokskap.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.