Magnus Carlsen spilte ikke noe stort parti med hvite brikker mot russeren Vladimir Kramnik. Foto: Dmitrij Lovetskij / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Verdensmester Magnus Carlsen får den upopulære tittelen «remis-kongen» i sjakk etter å ha spilt sitt 21. parti langsjakk med remis.

Tirsdag møtte han russiske Vladimir Kramnik med hvite brikker i fjerde runde av Wijk aan Zee-turneringen i Nederland. Det ble et maratonparti, men etter nesten fem og en halv time ved brettet tok spillerne hverandre i hånden og ble enige om remis etter 57 trekk.

Ingen av spillerne synes å få overtaket innledningsvis. Etter 30 trekk var det fortsatt jevnt i stillingen, men nordmannen sto igjen med et løperpar mot Kramniks to springere.

annonse

– Da slår han remisrekorden til Anish Giri. Det er en rekord han ikke er stolt av, sa TV2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer.

– Jeg tror Kramnik vil gå for remis, og det har han en god sjanse til, sa TV 2 Hans Olav Lalum etter tre timer ved sjakkbrettet.

Carlsen og Kramnik spilte videre i flere timer til i jakt på en mulig avgjørelse, men litt før ti på sju tirsdag kveld var det over.

Med en ny remis rykker den tapende VM-motstanderen Fabiano Caruana nærmere nordmannen på rankingtoppen. Taper Carlsen onsdag, vil Caruana være forbi. Amerikaneren er ikke med i turneringen.

annonse

Onsdag møter Carlsen hjemmespilleren Jorden van Foreest, som er sist i turneringen med bare ett poeng så langt. Onsdagens partier spilles i Alkmaar, en av to dager turneringen flytter ut av Wijk an Zee.

Alle tolv VM-partiene mot Caruana i fjor høst endte remis, men nordmannen sikret seg sin fjerde VM-tittel med seier i hurtigsjakken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon