Magnus Carlsen spilte ikke noe stort parti med hvite brikker mot russeren Vladimir Kramnik. Foto: Dmitrij Lovetskij / AP / NTB scanpix
annonse

Verdensmester Magnus Carlsen får den upopulære tittelen «remis-kongen» i sjakk etter å ha spilt sitt 21. parti langsjakk med remis.

annonse

Tirsdag møtte han russiske Vladimir Kramnik med hvite brikker i fjerde runde av Wijk aan Zee-turneringen i Nederland. Det ble et maratonparti, men etter nesten fem og en halv time ved brettet tok spillerne hverandre i hånden og ble enige om remis etter 57 trekk.

annonse

Ingen av spillerne synes å få overtaket innledningsvis. Etter 30 trekk var det fortsatt jevnt i stillingen, men nordmannen sto igjen med et løperpar mot Kramniks to springere.

– Da slår han remisrekorden til Anish Giri. Det er en rekord han ikke er stolt av, sa TV2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer.

annonse
annonse

– Jeg tror Kramnik vil gå for remis, og det har han en god sjanse til, sa TV 2 Hans Olav Lalum etter tre timer ved sjakkbrettet.

Carlsen og Kramnik spilte videre i flere timer til i jakt på en mulig avgjørelse, men litt før ti på sju tirsdag kveld var det over.

Med en ny remis rykker den tapende VM-motstanderen Fabiano Caruana nærmere nordmannen på rankingtoppen. Taper Carlsen onsdag, vil Caruana være forbi. Amerikaneren er ikke med i turneringen.

Onsdag møter Carlsen hjemmespilleren Jorden van Foreest, som er sist i turneringen med bare ett poeng så langt. Onsdagens partier spilles i Alkmaar, en av to dager turneringen flytter ut av Wijk an Zee.

Alle tolv VM-partiene mot Caruana i fjor høst endte remis, men nordmannen sikret seg sin fjerde VM-tittel med seier i hurtigsjakken.

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.