Labour-leder Jeremy Corbyn. Foto: HO / PRU / AFP)
annonse
annonse

Britiske folkevalgte skal ta stilling til fire endringsforslag før de stemmer over brexitavtalen tirsdag kveld.

Et titall endringsforslag er lagt fram foran avstemningen, men nå har Underhusets president John Bercow besluttet at bare fire av dem faktisk skal stemmes over.

Stemmegivningen begynner rundt klokka 20 norsk tid.

annonse

Det ene forslaget er fremmet av Labours partileder Jeremy Corbyn. Han oppfordrer Underhuset til å si nei til avtalen, men samtidig si nei til å gå ut av EU uten avtale. Enhver alternativ mulighet må følges opp, heter det i endringsforslaget hans.

Neste forslag er fremmet av Ian Blackford fra skotske SNP. Han mener Underhuset bør si nei til avtalen og samtidig be regjeringen om å forlenge forhandlingsperioden, som i utgangspunktet utløper 29. mars.

De to siste forslagene gjelder avtalens såkalte reserveløsning for Nord-Irland.

I det ene forslaget heter det at regjeringen må trekke seg fra utmeldingsavtalen innen 2022 hvis EU og Storbritannia fortsatt ikke er kommet til enighet om en ny avtale. Den kontroversielle reserveløsningen skal kun gjelde fram til nye løsninger kommer på plass.

annonse

I det siste forslaget fastholdes det at Underhuset stiller en tilleggsbetingelse til utmeldingsavtalen om at Storbritannia må gis eksplisitt rett til å «avvikle reserveløsningen uten EUs tillatelse».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon