annonse
annonse

Det franske opprørspolitiet (CRC) skal ha begynt å bære rifler med ammunisjon til bruk mot De gule vestene, for første gang siden demonstrasjonene begynte.

Franske politimenn er blitt fanget opp på video med det som ser ut til å være Heckler & Koch G36-rifler i Paris’ gater, like i nærheten av Triumfbuen. Dette rapporterer Daily Mail.

Flere Twitter-brukere har også postet bilder av betjenter bevæpnet med rifler. En av twitrerne hevder å ha talt minst ett dusin bevæpnede betjenter rundt klokken 15 på lørdag, nære Triumfbuen i den franske hovedstaden. 

annonse

For bare noen dager siden gikk den franske utdanningsministeren Luc Ferry ut og påkalte behov for å bruke ammunisjon mot De gule vestene.

– Når du ser menn banke opp en uheldig politimann som ligger på bakken, la dem bruke sine våpen en gang for alle, nok er nok, disse pøblene, disse bastardene fra ytre høyre og det ekstreme venstre eller forstedene, som kommer og banker opp politibetjenter, vi har den fjerde største hæren i verden, den er kapabel til å gjøre slutt på dette tullet, sa Ferry til LCI forrige onsdag.

En aktivist fra De gule vestene ved navn Gilles Caron forteller Daily Mail at opprørspolitiet hadde disse våpnene først og fremst for å true demonstrantene. 

annonse

– CRS med skytevåpnene hadde på seg opprørskontrollhjelmer og kroppsbeskyttelse, de var ikke en spesialisert skytevåpenstyrke. Deres jobb var simpelthen å true oss med dødelige våpen på en måte som er veldig bekymringsverdig. Vi fortjener noen forklaringer.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon