annonse

Det franske opprørspolitiet (CRC) skal ha begynt å bære rifler med ammunisjon til bruk mot De gule vestene, for første gang siden demonstrasjonene begynte.

annonse
annonse

Franske politimenn er blitt fanget opp på video med det som ser ut til å være Heckler & Koch G36-rifler i Paris’ gater, like i nærheten av Triumfbuen. Dette rapporterer Daily Mail.

annonse

Flere Twitter-brukere har også postet bilder av betjenter bevæpnet med rifler. En av twitrerne hevder å ha talt minst ett dusin bevæpnede betjenter rundt klokken 15 på lørdag, nære Triumfbuen i den franske hovedstaden. 

For bare noen dager siden gikk den franske utdanningsministeren Luc Ferry ut og påkalte behov for å bruke ammunisjon mot De gule vestene.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

– Når du ser menn banke opp en uheldig politimann som ligger på bakken, la dem bruke sine våpen en gang for alle, nok er nok, disse pøblene, disse bastardene fra ytre høyre og det ekstreme venstre eller forstedene, som kommer og banker opp politibetjenter, vi har den fjerde største hæren i verden, den er kapabel til å gjøre slutt på dette tullet, sa Ferry til LCI forrige onsdag.

En aktivist fra De gule vestene ved navn Gilles Caron forteller Daily Mail at opprørspolitiet hadde disse våpnene først og fremst for å true demonstrantene. 

– CRS med skytevåpnene hadde på seg opprørskontrollhjelmer og kroppsbeskyttelse, de var ikke en spesialisert skytevåpenstyrke. Deres jobb var simpelthen å true oss med dødelige våpen på en måte som er veldig bekymringsverdig. Vi fortjener noen forklaringer.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.