Gran 20190103. Høyres nestledere Jan Tore Sanner og Bent Høie på vei til lunsj på Granavolden Gjæstegiveri. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Bent Høie (H) er ikke bekymret over at regjeringsforhandlingene drar ut i tid. – Vi har hele veien sagt at vi bruker den tiden vi trenger, sier han.

Siden 2. januar har Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti sittet i forhandlinger, men de har fortsatt ikke blitt enige om en ny regjeringsplattform. Etter planen skulle partienes landsstyrer samles mandag for å gjennomgå plattformen, men dette ble utsatt.

Samtidig har det kommet signaler om at flere vanskelige spørsmål gjenstår. Blant annet erfarte NTB tirsdag at KrF ennå hadde klart å bli enig med de tre andre partiene om klima, distrikt, landbruk, alkohol, abort, eller asyl og innvandring.

Høie, som sammen med partileder Erna Solberg og nestleder Jan-Tore Sanner har forhandlet om regjeringsplattformen på vegne av Høyre, er likevel ikke bekymret.

– Vi har hele veien sagt at vi bruker den tiden vi trenger, så jeg opplever ikke at dette trekker ut i tid. Tvert imot – vi bruker den tiden vi har behov for, sier Høie til NTB.

Selv om forhandlingene sies å være i sluttfasen kan Høyre-nestlederen ennå ikke garantere at forhandlerne finner en løsning alle fire partier kan si seg fornøyde med.

– Når man setter seg ned og forhandler, gjør man selvfølgelig det med utgangspunkt i at vi skal lykkes, selv om man aldri har noen garanti, sier Høie, som tirsdag tok en pause fra forhandlingene på Granavolden Gjæstgiveri for å holde sin årlige sykehustale på Rikshospitalet i Oslo.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]