Gran 20190103. Høyres nestledere Jan Tore Sanner og Bent Høie på vei til lunsj på Granavolden Gjæstegiveri. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Bent Høie (H) er ikke bekymret over at regjeringsforhandlingene drar ut i tid. – Vi har hele veien sagt at vi bruker den tiden vi trenger, sier han.

annonse

Siden 2. januar har Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti sittet i forhandlinger, men de har fortsatt ikke blitt enige om en ny regjeringsplattform. Etter planen skulle partienes landsstyrer samles mandag for å gjennomgå plattformen, men dette ble utsatt.

annonse

Samtidig har det kommet signaler om at flere vanskelige spørsmål gjenstår. Blant annet erfarte NTB tirsdag at KrF ennå hadde klart å bli enig med de tre andre partiene om klima, distrikt, landbruk, alkohol, abort, eller asyl og innvandring.

Høie, som sammen med partileder Erna Solberg og nestleder Jan-Tore Sanner har forhandlet om regjeringsplattformen på vegne av Høyre, er likevel ikke bekymret.

– Vi har hele veien sagt at vi bruker den tiden vi trenger, så jeg opplever ikke at dette trekker ut i tid. Tvert imot – vi bruker den tiden vi har behov for, sier Høie til NTB.

annonse
annonse

Selv om forhandlingene sies å være i sluttfasen kan Høyre-nestlederen ennå ikke garantere at forhandlerne finner en løsning alle fire partier kan si seg fornøyde med.

– Når man setter seg ned og forhandler, gjør man selvfølgelig det med utgangspunkt i at vi skal lykkes, selv om man aldri har noen garanti, sier Høie, som tirsdag tok en pause fra forhandlingene på Granavolden Gjæstgiveri for å holde sin årlige sykehustale på Rikshospitalet i Oslo.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.