Illustrasjonsbilde. Italias statsminister Giuseppe Conte. (AP Photo / Pavel Golovkin)
annonse
annonse

Italias statsminister, Guiseppe Conte, advarte mandag at EU risikerer å kollapse med mindre medlemsstatene klarer å komme til en enighet om veien fremover når det kommer til masseinnvandringen.

Ifølge avisen La Repubblica, kom advarselen under en pressekonferanse i Roma i etterkant av et møte mellom statsministeren og EUs kommisjonær for migrasjon – Dimitris Avramopoulos. Conte frykter store konsekvenser hvis EU ikke tar grep snart snart:

– Hvis vi fortsetter å drøye uten en felles løsning, risikerer vi å rive ned den europeiske bygningen, advarte han under pressekonferansen.

annonse

Conte sa videre at Romas politikk for å begrense innvandringen til Italia begynner å bære frukter, men klagde også på at landet i stor grad hadde blitt forlatt av sine europeiske partnere og at det måtte klare seg alene.

Ingen marineblokade

Conte diskuterte også nye løsninger for å beskytte Italias grenser med EU-kommisjonæren, men det omstridte forslaget om en potensiell marineblokade av Libya for å begrense innvandringen til Italia skal fortsatt ikke være aktuelt:

– Jeg snakket ikke om en marineblokade med Avramopoulos, men vi snakket om andre måter for å beskytte grensene, som er et veldig viktig instrument for å håndtere migrantstrømmer, sa han.

annonse

Møtte Salvini

Avramopoulos møtte også Italias innenriksminister, Matteo Salvini, for å diskutere potensielle løsninger til migrantkrisen. Salvini har stått i spissen for landets restriktive innvandringspolitikk helt siden han tiltrådte som Italias innenriksminister 1. juni 2018.

Salvini er fornøyd med en stadig synkende innvandring til Italia og tror heller ikke at en marineblokade er nødvendig:

– Det vi har gjort er å stoppe ankomster til Italia i henhold til loven. Vi har implementert en de facto blokade og jeg tror ikke vi har behov for andre løsninger, sa han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon