Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Del saken
 • 751
 •  
 •  
 •  
 •  

Nordlys skriver på lederplass at Per-Willy Amundsen (Frp) er blitt radikalisert etter at han gikk av som justisminister. Amundsen henter angivelig støtte fra det «høyreradikale og sterkt innvandringsfiendtlige miljøet rundt nettstedet Resett».

Siden Per-Willy Amundsen gikk ut med sitt forslag om å begrense barnetrygden for store barneflokker, har han møtt massiv fordømmelse fra et samlet politisk etablissement, også fra egne partifeller. 

Det er blitt hevdet at Amundsens forslag om universelle kutt i barnetrygden ligner raseteorier, og flere politikere har vært ute og sagt at det er uaktuelt å skille mellom etniske grupper, trass i at Amundsen heller ikke tok til orde for dette.

Nå har også den nordnorske avisen Nordlys hengt seg på. I en lederartikkel på avisens debattside hevdes det at Per-Willy Amundsen er blitt radikalisert. 

– Både i tale og holdninger blir Amundsen nå mer og mer ekstrem. Grenser flyttes, og Amundsen ser ikke minst ut til å være monomant opptatt av muslimer. Han henter i stor grad støtte fra høyreradikale, og det sterkt innvandringsfiendtlige miljøet rundt nettstedet Resett.

Videre spekulerer avisen i om ikke Amundsens mål er et nytt «innvandringsfiendtlig» parti.

– Med stadige angrep på egen regjering målbærer Amundsen også kritikken fra de som er misfornøyde med at Frp skal sitte i regjering med både Venstre og KrF. Han gjør sitt ytterste for å stikke kjepper i hjulene for sin tidligere sjef, statsminister Erna Solberg. Det er derfor ikke unaturlig at det fører til spekulasjoner om Amundsens siktemål kan være å legge grunnlaget for et nytt og rendyrket innvandringsfiendtlig parti.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 751
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]