Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
annonse
annonse

Nordlys skriver på lederplass at Per-Willy Amundsen (Frp) er blitt radikalisert etter at han gikk av som justisminister. Amundsen henter angivelig støtte fra det «høyreradikale og sterkt innvandringsfiendtlige miljøet rundt nettstedet Resett».

Siden Per-Willy Amundsen gikk ut med sitt forslag om å begrense barnetrygden for store barneflokker, har han møtt massiv fordømmelse fra et samlet politisk etablissement, også fra egne partifeller. 

Det er blitt hevdet at Amundsens forslag om universelle kutt i barnetrygden ligner raseteorier, og flere politikere har vært ute og sagt at det er uaktuelt å skille mellom etniske grupper, trass i at Amundsen heller ikke tok til orde for dette.

annonse

Nå har også den nordnorske avisen Nordlys hengt seg på. I en lederartikkel på avisens debattside hevdes det at Per-Willy Amundsen er blitt radikalisert. 

– Både i tale og holdninger blir Amundsen nå mer og mer ekstrem. Grenser flyttes, og Amundsen ser ikke minst ut til å være monomant opptatt av muslimer. Han henter i stor grad støtte fra høyreradikale, og det sterkt innvandringsfiendtlige miljøet rundt nettstedet Resett.

Videre spekulerer avisen i om ikke Amundsens mål er et nytt «innvandringsfiendtlig» parti.

annonse

– Med stadige angrep på egen regjering målbærer Amundsen også kritikken fra de som er misfornøyde med at Frp skal sitte i regjering med både Venstre og KrF. Han gjør sitt ytterste for å stikke kjepper i hjulene for sin tidligere sjef, statsminister Erna Solberg. Det er derfor ikke unaturlig at det fører til spekulasjoner om Amundsens siktemål kan være å legge grunnlaget for et nytt og rendyrket innvandringsfiendtlig parti.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon