Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

En serbisk mann i 50-årene er krevd utlevert fra Trondheim til Serbia etter at han for 19 år siden ble dømt for et ran i hjemlandet.

Ranet han i 2010 ble dømt for skal ha blitt utført under krigen på Balkan i 1996. Han var ikke til stede under rettssaken i Serbia, og han var heller ikke innkalt, skriver NRK.

Mannen, som kom som flyktning til Norge i 1998, ble pågrepet av politiet i Trøndelag forrige uke. Fordi han motsatte seg utlevering til Serbia, ba politiet om varetektsfengsling for å hindre at han stakk av. Det avviste Sør-Trøndelag tingrett, blant annet fordi han ikke har pass, i tillegg til at han i Trondheim har en kone og et barn som er avhengig av arbeidsinntekten hans.

annonse

– Det er en svært merkelig sak, sier forsvarer Frode Wisth til NRK. Han tilføyer at klienten fikk vite om dommen på fire års fengsel kun to dager før fengslingsmøtet i Trondheim lørdag.

– Nå jobber vi med å få tak i en advokat i Serbia som kan finne ut hva som skjedde med saken der nede etter 1996, sier han.

Ifølge politiets utleveringskrav fra Serbia har mannen, som er forventet å få norsk statsborgerskap innen kort tid, vært etterlyst av Interpol siden 2006.

annonse

Det blir avgjort i et nytt rettsmøte i nær framtid om han blir utlevert til Serbia.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon