Erna Solberg og Per-Willy Amundsen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Tidligere justisminister Amundsen påpekte nylig noe vi alle bør forstå; fortsatt og økt barnetrygd til alle barn uten begrensning i antall er økonomisk ikke bærekraftig. Dette særlig om vi ser for oss det fremtidige Norge med sterkt reduserte oljeinntekter.

Henvisningen til innvandrerfamilier var unødvendig, da økonomiske fakta her selvsagt gjelder uavhengig av hudfarge. At det trolig er flest familier med innvandrerfamilier som vil rammes er kun et faktum, uavhengig av hva man politisk måtte like.

Det er sterkt prisverdig av Amundsen å vise mot til utspill han vet er som skapt for angrep av politiske godhetstyranner! Så gikk det heller ikke mange timer før godhetsdisipler som Bekkevold og Raja, trolig med ulike simple motiver, stod frem som de indignerte englene de ønsker å fremstå som. Begge gav uttrykk for noe nær sjokktilstand over Amundsens tanker. At Amundsen kun gav uttrykk for økonomiske, fremtidige fakta syntes ikke å ha streifet deres tanker.

annonse

Hvilke typer politikere står det respekt av, de som har mot til å fortelle realitet eller de som benytter enhver anledning å fortelle hvor umoralske politiske motstandere er? Vel, folket vurderer selv hvilke politikere landet trenger og hvilke som mangler moral!

Amundsens forslag har intet med hudfarge eller enda mindre rasisme å gjøre. Skulle det være slik at hans foreslåtte politikk rammer flest innvandrere, er dette kun en konsekvens av antall barn, hvite eller fargede! Uansett behandles da alle likt, helt uavhengig av etnisk bakgrunn. Er dette også et problem Bekkevold og Raja, at etnisk nordmenn og andre behandles likt?

Så etnisk nøytralt som Amundsens forslag er må man faktisk spørre. Ikke en gang et slikt likhetsprinsipp synes akseptabel for de indignerte. Hva i all verden skal da til for å gjøre dere fornøyde?

annonse

Det er politikere som Amundsen, som har mot til å si sannheten, vi trenger. Simple politiske «spillere» har vi altfor mange av. Dere er unyttige og ødelegger respekten for våre politikere!

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon