Tysklands statsminister Angela Merkel. Foto: Petr David Josek / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

For tre år siden slapp Angela Merkel 700 000 asylsøkere inn i Tyskland. Nå forsøker hun i samarbeid med sin innenriksminister å lokke dem ut igjen, ved hjelp av et gavedryss. Tyske myndigheter vil gi 1000 euro til en enkeltperson og 3 000 euro (ca. 30 000 kroner) til familier. Det er betydelige beløp i deres hjemland.

For å gjøre utlendinger som etter reglene er forpliktet til å reise hjem oppmerksomme på støtten de kan få med seg, startet de tyske myndighetene en stor reklamekampanje i romjulen, kalt «Returning from Germany», som blant annet omfattet store billboards på syv språk på 2500 steder i 80 byer, skriver den kanadiske avisen National Post.

Slagordet på plakatene er «Ditt land. Din fremtid. Nå!»

annonse

Dessuten inneholder de rekke flagg som svarer til toppdestinasjonene – Egypt, Tyrkia, Afghanistan, Eritrea og Russland.

Kampanjen er, ifølge det tyske innenriksdepartementet, først og fremst rettet mot personer som har fått avvist sine asylsøknader, men som ikke har reist hjem av ulike grunner. National Post peker på at opprinnelseslandet er for farlig, de mangler dokumentasjonspapirer eller lider av sykdom. Dessuten skjer de tvungne deportasjonene sent. Kun 20 000 ble deportert i 2018, ifølge den kanadiske avisen.

Reklamekampanjen er ikke blitt møtt med begeistring fra tilhengere av innvandringen til Tyskland. Flere av plakatene er blitt overmalt med slagord, og flere enn 30.000 mennesker har skrevet under en protestaksjon. Flere mener at «betalingen» for å reise hjem er alt for liten.

De tyske myndighetene har også satt opp en nettside med informasjon om frivillig hjemreise, som du kan se her, samt laget en reklamevideo som du kan se nedenfor.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon