President Emmanuel Macron taler til borgermestere og tjenestemenn i Grand Bourgtheroulde i Normany, under hans såkalte «grand debate». Foto: Ludovic MARIN / POOL / AFP)
annonse
annonse

Den folkelige støtten til De gule vestene i Frankrike ble noe redusert over jul og nyttår. Nå viser en ny meningsmåling at støtten til demonstrantene igjen øker. Nesten syv av ti franskmenn oppgir at de støtter protestene. 

Det fremgår av målingen, som er utført av byrået Elabe, at støtten til De gule vestene hos det franske folk igjen øker, etter nye landsomfattende demonstrasjoner sist helg. Hele 67 prosent av de spurte sier nå at de støtter demonstrasjonene. Dette er en solid økning fra forrige måling, da 60 prosent sa det samme.

Kun 13 prosent sier at det er moderate motstandere av De gule vestene, mens 12 prosent stiller seg helt og holdent fiendtlige til bevegelsen. 

annonse

Den folkelige støtten til protestene er størst i de såkalte populistiske partiene på både høyre- og venstresiden. 81 prosent i Marine Le Pens Rassemblement National sier at de støtter De gule vestene, mens 88 prosent i Jean-Luc Mélenchons venstreradikale La France Insoumise sier det samme.

«Grand debate»

De omfattende protestene har fått president Emmanuel Macron til å lansere det han kaller en «grand debate», for å forsøke å blidgjøre demonstrantene. Macron reiste tirsdag  til en liten by i Normandy, der han møtte om lag 600 borgermestere og lokale tjenestemenn for en diskusjon.

Ifølge meningsmålingen utført av Elabe, har det franske folk imidlertid liten tiltro til at denne debatten vil medføre noen endringer i Macrons måte å styre på. 40 prosent sier at de tror at Macron ikke engang vil lytte til forslagene som ble fremmet. 

annonse

Syv av ti sier at de ikke tror debatten vil medføre noen endringer i den førte politikken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon