President Emmanuel Macron taler til borgermestere og tjenestemenn i Grand Bourgtheroulde i Normany, under hans såkalte «grand debate». Foto: Ludovic MARIN / POOL / AFP)
annonse

Den folkelige støtten til De gule vestene i Frankrike ble noe redusert over jul og nyttår. Nå viser en ny meningsmåling at støtten til demonstrantene igjen øker. Nesten syv av ti franskmenn oppgir at de støtter protestene. 

annonse
annonse

Det fremgår av målingen, som er utført av byrået Elabe, at støtten til De gule vestene hos det franske folk igjen øker, etter nye landsomfattende demonstrasjoner sist helg. Hele 67 prosent av de spurte sier nå at de støtter demonstrasjonene. Dette er en solid økning fra forrige måling, da 60 prosent sa det samme.

annonse

Kun 13 prosent sier at det er moderate motstandere av De gule vestene, mens 12 prosent stiller seg helt og holdent fiendtlige til bevegelsen. 

Den folkelige støtten til protestene er størst i de såkalte populistiske partiene på både høyre- og venstresiden. 81 prosent i Marine Le Pens Rassemblement National sier at de støtter De gule vestene, mens 88 prosent i Jean-Luc Mélenchons venstreradikale La France Insoumise sier det samme.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

«Grand debate»

De omfattende protestene har fått president Emmanuel Macron til å lansere det han kaller en «grand debate», for å forsøke å blidgjøre demonstrantene. Macron reiste tirsdag  til en liten by i Normandy, der han møtte om lag 600 borgermestere og lokale tjenestemenn for en diskusjon.

Ifølge meningsmålingen utført av Elabe, har det franske folk imidlertid liten tiltro til at denne debatten vil medføre noen endringer i Macrons måte å styre på. 40 prosent sier at de tror at Macron ikke engang vil lytte til forslagene som ble fremmet. 

Syv av ti sier at de ikke tror debatten vil medføre noen endringer i den førte politikken.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.