Steve King. Foto: AP / J. Scott Applewhite.
annonse
Det hvite hus kaller uttalelsene til kongressrepresentanten Steve King om hvit rasemessig overlegenhet frastøtende.
annonse

Pressetalskvinne Sarah Huckabee Sanders ga onsdag full støtte til den republikanske partigruppa i Representantenes hus som fratok King alle komitéverv som følge av uttalelsen.

I et intervju med New York Times i forrige uke sa King: – Hvit nasjonalist, tilhenger av hvit overlegenhet, vestlig sivilisasjon. Når ble slikt språk en fornærmelse?

Kommentaren ble i vide sirkler omtalt som rasistisk. Representantenes hus vedtok tirsdag en fordømmelse av språkbruken med 416 stemmer mot én, republikanerne strippet King for alle komitéverv, og en republikansk kongressrepresentant ba King trekke seg fra Kongressen.

annonse

King har i ni perioder representert Iowa i Representantenes hus og blant annet vært nestleder i justiskomiteen. Han var den eneste republikanske kandidaten som ble gjenvalgt i Iowa i fjor høst, mens delstatens øvrige tre representanter nå er demokrater, to av dem etter å ha vunnet over sittende republikanere.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon