annonse
annonse

Den utløsende årsaken er saken om medlemskapssøknaden til Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo i fjor høst. Den viktigste endringen er håndtering av debatt i kommentarfelt og på sosiale medier.

– Vi ble smertelig oppmerksom på at vi hadde en del statutter fra før den digitale tidsalderen, sier administrerende direktør Per Brikt Olsen i Fagpressen til Journalisten.

Nettbaserte Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo, med Jarle Aabø som redaktør, ble først inntatt som nytt medlem i Fagpressen 9. oktober 2018, men to uker senere opphevet styret vedtaket.

annonse

Les også: Fagpressen hiver ut Ja til bilen i Oslo

– I høst bestemte styret at vi hadde tatt opp Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo som medlem på feil grunnlag. Vedtaket om opptak ble opphevet, så det var ingen eksklusjon. Men i den forbindelse ble vi smertelig oppmerksomme på at vi hadde en del statutter laget før den digitale tidsalder. Det er så lite som skal til for å begynne å publisere digitalt, at vi ser at vi trenger et mer modernisert regelverk, sier Brikt Olsen.

Les også: Akerhaug: – Etablerte mediers kritikk av nye alternativer bærer preg av panikk

annonse

Sammen med Fagpressens redaktørforum og medierettsadvokat Jon Wessel-Aas jobber Brikt Olsen med forslag til endringer, som skal behandles av Fagpressens årsmøte 26. mars.

– Ett av punktene vi vurderer, er et krav om at man har drevet en rimelig tid. Det skal kunne vises til en viss erfaring, sier Brikt Olsen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon