Jette Christensen (Ap). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

VGs kommentator Frithjof Jacobsen velger å si opp jobben etter at det er blitt kjent at han har et kjæresteforhold til Ap-politikeren Jette Christensen.

annonse

– Jeg slutter i VG fordi jeg ønsker å etablere et forhold til Jette Christensen, og det er ikke forenelig med å være kommentator i VG. Jeg kan ikke være en politisk kommentator og samtidig være sammen med en politiker. Da var den naturlige konsekvensen at jeg må finne meg noe annet å gjøre, sier Jacobsen til Medier24.

annonse

Politisk redaktør Hanne Skartveit i VG ble informert om beslutningen 1. januar.

Som journalist har Jacobsen kjent Christensen i flere år, men de tok beslutningen om å etablere forholdet som ledet til at Jacobsen nå slutter, etter nyttår, opplyser han.

Arbeiderpartipolitikeren Jette Christensen sitter i sentralstyret og er stortingsrepresentant for Hordaland Ap. Hun er for tiden i permisjon for å gå på Forsvarets sjefsskole.

annonse
annonse

– Ap-leder Jonas Gahr Støre fikk beskjed i starten av januar av Jette Christensen om at de to (Christensen og Jacobsen, red.anm) skulle på date, og kanskje kom til å bli kjærester, sier kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiets stortingsgruppe, Jarle Roheim Håkonsen til Dagbladet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.