Alexandria Ocasio-Cortez i Kongressen. Foto: REX/SHUTTERSTOCK (10048121AE)

Den unge demokratiske politikeren har fått enorm oppmerksomhet etter at hun ble valgt inn i Kongressen i fjor høst. Hun er ung, vakker og sosialist, og kan nesten minne om en kvinnelig utgave av Justin Trudeau.

annonse

Michael Knowles hos Fox News er dog ikke spesielt imponert. For Ocasio-Cortez er sosialist, såpass langt ute på venstresiden at man i USA må forvente å bli stemplet som kommunist.

Majoriteten av de amerikanske «millennials» identifiserer seg som sosialister. Det er dårlige nyheter, ifølge Knowles. Men den gode nyheten er: kun 32 prosent av disse er i stand til å definere sosialisme.

I et intervju med 60 minutes får Cortez spørsmålet:

– Når folk hører sosialisme, så tenker de på Sovjetunionen, Cuba, Venezuela. Er det en slik form sosialisme du ønsker deg?

annonse
annonse

Ocasio-Cortez avviser dette:

– Selvsagt ikke. Vi tenker oss sosialistisk politikk som ligner på det vi ser i UK, i Norge, Finland og Sverige.

Men hennes økonomiske politikk ligner ikke på britisk eller nordisk praksis. Det er her mangelen på kunnskap skinner igjennom, skriver Knowles:

– Hennes uvitenhet om økonomi og utenrikspolitikk er typisk for hennes generasjon. Hun har grader i økonomi og internasjonale forhold fra Boston University, men har selv erklært at hun ikke er noen ekspert i geopolitikk. Men heldigvis for henne: I de blindes land er den enøyde konge, og blant en skrekkelig uvitende generasjon sitter en såvidt utdannet aktivist i Kongressen.

Les også: Den nordiske velferdsstatens velsignelse – en myte?

Millennials vokste opp etter murens fall, de har ingen kunnskap om hva sosialisme medfører, skriver Knowles. Han avslutter slik:

– Sosialisme er en økonomisk sykdom født av misunnelse og uvitenhet. Dessverre fins det massevis av dette i nåtidens politikk. Denne sykdommen har fått en attraktiv talskvinne – det triste er at hun kanskje er den stemmen hennes generasjon fortjener.

Undertegnede legger til at hun også har fått oppmerksomhet på grunn av sine danseferdigheter, du kan se en morsom video her hvis du liker slikt.

Ocasio-Cortez har flere ganger kalt Donald Trump en «rasist». Til det sa presidenten i et intervju:

– Hvem bryr seg?

Her kan du se et lite klipp av Ocasio-Cortez i intervju med 60 minutes, hvor hun bl.a. kaller Trump en åpenbar rasist:

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.