annonse
annonse

VG undersøker nå om bindingene mellom de to har påvirket kommentarene som har stått på trykk i avisen. 

Det er nyhetsredaktør Erik Stephansen som skriver dette i egen avis.

Det er ikke klarlagt hvor lenge bindingene mellom Frithjof Jacobsen og Jette Christensen har eksistert, men de skal ha pågått gjennom hele den omfattende Giskesaken, skriver Nettavisen.

annonse

«Nettavisen har grunn til å tro at Jacobsen tidligere har benektet eller bagatellisert forholdet overfor VGs ledelse. Da det ble kjent at han tidligere ikke hadde fortalt den fulle og hele sannheten, valgte han mandag å si opp stillingen sin med øyeblikkelig virkning.»

Som Nettavisen også påpeker var VG en av de viktigste pådriverne i saken mot nestleder Trond Giske. Christensen var en sentral person i Tajiks nettverk og hadde forbindelser til flere av varslerne mot Giske.

Ifølge VG-redaktør Gard Steiro går avisen nå gjennom alle Jacobsens kommentarer. Han kan ikke bekrefte eller avkrefte om avisen har påvist at relasjonen mellom VG-kommentatoren og Ap-politikeren har påvirket hva som har stått på trykk.

annonse

Hverken Frithjof Jacobsen eller Jette Christensen har besvart Resetts henvendelser. 

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon