Illustrasjonsbilde. (RU-RTR Russian Television via AP)
annonse
annonse

Moskvas nye skremmende klasse av atomvåpen vil bli distribuert fra to ubåter som seiler for den nordlige flåten. Hver av dem kan bære maksimalt åtte droner, skriver Barents Oberver. Det har gått rykter om det nye russiske våpensystemet i noen år. Barents Observer rapporterte i desember 2016 om de ubemannede undervannstorpedoene, beskrevet som et dommedagsvåpen.

I mars i fjor bekreftet president Vladimir Putin eksistensen av kjernedrevne droner, og sa at de kunne reise i «ekstreme dybder, interkontinentalt, med en hastighet flere ganger raskere enn hastigheten på ubåter, nyskapende torpeder og alle slags av overflatefartøy, inkludert noen av de raskeste», rapporterer Barents Observer.

«De er stille, svært manøvrerbare og har knapt noen sårbarheter for fienden å utnytte», sa den russiske presidenten under sin årlige tale til nasjonen om det samme undervannsvåpenet, ifølge Barents Observer. «Det er bare ingenting i verden som er i stand til å motstå det (nye våpenet)», sa Putin.

annonse

I fjor publiserte Russlands forsvarsdepartement selv en video med en ekte versjon av torpedoen.

Nyhetsbyrået TASS siterer ifølge Barents Observer en kilde i det militære industrielle komplekset som sier at flåten har planer om å legge opp til 32 slike undervannsdroner for kamptjeneste, halvparten med Stillehavsflåten og den andre halvdelen med Nordflåten.

«Det antas at Poseidon [droneens navn] vil bli båret av to ubåter som forventes å gå inn i tjenesten med den nordlige flåten, og to vil bli med i Stillehavsflåten. Hver av ubåtene vil ha maksimalt åtte droner, og derfor vil det totale antallet Poseidons på kamptjeneste bli 32», sier kilden til det russiske telegrambyrået.

I så fall vil 16 kjernedrevne droner bevæpnet med et kjernefysisk krigshode bli stasjonert i Barentshavet. Russlands europeiske flåte med atomdrevne ubåter og sjøbaserte atomvåpen er alle plassert fra Kola-bukten og langs nordvestkysten av Kola-halvøya, skriver Barents Observer.

annonse

I Severodvinsk, senteret for alle nybygninger av atomdrevne ubåter i Russland, er to ubåter med spesielle formål for tiden under bygging, begge antas å være bærere for de nye gigantiske dronene. «Khabarovsk» er en ny 120 meter stor ubåt, mens «Belgorod» er en re-bygget Oscar-II klasse ubåt ifølge Barents Observer.

En Poseidon vil være i stand til å bære et atomvåpenhode med en størrelse på opptil to megatonn. Dronen er drevet av en kjernefysisk reaktor med liten størrelse, noe som gir den nesten ubegrenset rekkevidde, og en hastighet som ifølge Barents Observer sies å være 200 km / t.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon