Finansminister Siv Jensen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
 • 419
 •  
 •  
 •  
 •  

Frp går tilbake med 3,8 prosentpoeng til en oppslutning på bare 10,8 prosent på en ny måling. Venstre kryper ned til en oppslutning på 2,4 prosent.

– Selv om det kun er resultatet på valgdagen som teller, indikerer dette at vi må mobilisere. Samtidig har den siste tiden vært preget av regjeringsforhandlinger med mye fokus på prosesser og spill. Jeg tror ikke det har vært ideelt, sier parlamentarisk nestleder Helge André Njåstad i Frp til FriFagbevegelse.

Venstres tilbakegang på 2 prosentpoeng til en oppslutning fra 2,4 prosent av velgerne betyr at partiet er langt under sperregrensen på 4 prosent.

Partibarometeret for januar er laget av Opinion for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB), Dagsavisen og LO Media.

Av de øvrige partiene som har sittet i regjeringsforhandlinger på Hadeland, har Høyre en stabil oppslutning på 22,9 prosent (-0,1 prosentpoeng). KrF får en liten framgang på 0,4 prosentpoeng til 3,7 prosents oppslutning.

For opposisjonen viser målingen 28,5 prosent for Ap (+1,3 prosentpoeng fra desember), 12,6 prosent (+0,7) for Sp, SV får støtte av 7,9 prosent (+2,1 prosentpoeng), MDG får en oppslutning på 3,2 prosent (-0,4), mens Rødt har støtte fra 5,5 prosent (+0,4).

Mandatberegningen gir solid rødgrønt flertall med 91 stortingsplasser for Ap, SV og Senterpartiet. De fire borgerlige partiene som torsdag legger fram en felles regjeringsplattform får bare 66 mandater. I dag har de fire borgerlige partiene 88 plasser på Stortinget.

Rødt får ti plasser, mens MDG beholder sitt ene mandat.

Målingen ble gjennomført i tidsrommet 8.–14. januar. 957 personer er spurt hva de vil stemme dersom det var stortingsvalg i morgen. Feilmarginen på målingen er ikke oppgitt.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 419
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]