Senterpartiet. Foto: NTB Scanpix
annonse
annonse

Den høyreorienterte utfordreren Chase Alexander Jordal tapte da han stilte som førstekandidat for Bergen Senterparti. En av grunnene er at han skal være Trump-tilhenger.

Det melder NRK.

Ove-Sverre Bjørdal vant nominasjonen med 64 av 91 stemmer, men ikke uten dramatikk. Jordal trakk seg nemlig først fra kandidaturet, men ombestemte seg kort tid etterpå.

annonse

– Det var mildt sagt et dramatisk møte og en hard debatt. Det er godt med litt konkurranse om plassene, sier Jordal til NRK.

I Bergens Tidende ble han omtalt som en «nasjonalkonservativ utfordrer». Før nominasjonsvalget hadde han også markert seg som en tilhenger av et tiggeforbud.

Chase Alexander Jordal er også leder i Foreningen for alle konservative studenter (FAKS), som blant annet har arrangert foredrag med Asle Toje og Terje Tvedt ved Universitetet i Oslo.

– FAKS støtter Donald Trump. Vi minner om Trumps trakassering av kvinner, mobbing av funksjonshemmede, hans syn på pressen og på homofili, sa Senterpatimedlem Aagot Monsen fra talerstolen. .

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon