Verdien av kryptovalutaen monero har falt 22 prosent siden forsvinningssaken i Lørenskog ble kjent for offentligheten. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
annonse

Verdien av kryptovalutaen monero, som kidnapperne krevde løsepengene i, har falt 22 prosent siden den antatte bortføringen i Lørenskog ble kjent.

Det vil ifølge Aftenposten si at totalverdien er redusert med over én milliard kroner.

Etter at Anne-Elisabeth Hagen (68) forsvant 31. oktober, fant mannen hennes flere ark med krav om penger, beskjed om å ikke kontakte politiet og trusler. Gjerningspersonene skal ha krevd 9 millioner euro i løsepenger, utbetalt i monero, som er vanskelig å spore.

annonse

Onsdag 9. januar, dagen før saken ble kjent for offentligheten, var kursen på det høyeste oppe i 54,55 amerikanske dollar. Tirsdag 14. januar var kursen nede i 42,85 dollar, noe som er en nedgang på 22 prosent.

Ifølge Aftenposten har det vært en generell nedgang i kryptovalutakursene, men monero skal være hardest rammet.

Totalverdien av alle monero i verden ble redusert fra 7,5 milliarder norske kroner 9. januar til 6,1 milliarder kroner 13. januar.

I slutten av oktober, da kravet om løsepenger ble fremsatt, var én monero verdt 103 dollar.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon