Politiet i arbeid. Politifolk patruljerer gatene i Ski. NB! Modellklarert til redaksjonell bruk. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

Bare én av fem politiansatte mener politireformen gir mening, og hele 80 prosent mener verken forebyggende politiarbeid eller beredskap blir bedre.

annonse

Det kommer fram i en undersøkelse som professorene Catrine Filstad og Tom Karp la fram på Politihøgskolen torsdag ettermiddag, ifølge Politiforum.

annonse

De har gjennomført feltundersøkelser, observasjoner, samtaler og spørreundersøkelser med 4.500 politiansatte om politireformen.

Resultatene viser at 80 prosent mener at det forebyggende arbeidet blir enten dårligere eller det samme som før reformen, og nesten like mange mener det samme om beredskapen. 70 prosent mener tilgjengeligheten for publikum har blitt dårligere. Nesten ingen av de spurte har tro på at reformen gir bedre ressursutnyttelse, ifølge magasinet.

– Vi ser tydelig at vi er på vei i feil retning. I mange tilfeller har vi for få politibetjenter, og avstanden til publikum øker. Det er interessant, men samtidig også trist, å se at dette i så stor grad ser ut til å bekreftes i forskningen som skal legges fram i dag, sier leder Sigve Bolstad i Politiets Fellesforbund til Politiforum.

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.