Eirik Jensen i Oslo tinghus. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Mens forsvarerne til Eirik Jensen fortsatte sin avslutningsprosedyre i ankesaken, forbereder den tidligere politimannen sitt eget sluttinnlegg for juryen.

annonse

Med møysommelig og detaljert gjennomgang av hver eneste kontakt mellom Eirik Jensen og hasjimportør Gjermund Cappelen fortsatte forsvarer Sidsel Katralen forsvarernes prosedyre i Borgarting lagmannsrett torsdag.

Ved siden av sine tre forsvarere sitter den tiltalte selv, Eirik Jensen, og forbereder sitt eget sluttinnlegg for juryen. Den får han anledning til å holde etter at Spesialenheten og hans egne forsvarere har avsluttet skyldprosedyrene. Det vil trolig skje først fredag.

– Det meste har nok kommet fram, men uansett vil jeg holde en sluttreplikk. Den vil ha et kort og konsist budskap, sier Jensen til P4 i en pause i retten torsdag.

Han sier han hele tiden holder muligheten åpen for at han nok en gang kan bli kjent skyldig av domstolen. Oslo tingrett konkluderte i fjor med å dømme Jensen til fengsel i 21år etter å kjent ham skyldig i grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av Cappelens hasjpartier.

Spesialenheten for politisaker avsluttet sin prosedyre onsdag med å be juryen om å kjenne Jensen skyldig etter tiltalen om grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av en stor mengde narkotika. Forsvarernes svar på dette er at Spesialenheten sak nærmest utelukkende baserer seg på Cappelens tilståelse, og hans tolkninger av ulogisk sammensatt kommunikasjon over 20 år.

– Det er ingen logikk her, sa Katralen gang på gang mens hun kronologisk gikk gjennom den sikrede kommunikasjonen knyttet til 20 innførsler av hasj fra 2004 til 2012.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.