Eirik Jensen i Oslo tinghus. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Mens forsvarerne til Eirik Jensen fortsatte sin avslutningsprosedyre i ankesaken, forbereder den tidligere politimannen sitt eget sluttinnlegg for juryen.

Med møysommelig og detaljert gjennomgang av hver eneste kontakt mellom Eirik Jensen og hasjimportør Gjermund Cappelen fortsatte forsvarer Sidsel Katralen forsvarernes prosedyre i Borgarting lagmannsrett torsdag.

Ved siden av sine tre forsvarere sitter den tiltalte selv, Eirik Jensen, og forbereder sitt eget sluttinnlegg for juryen. Den får han anledning til å holde etter at Spesialenheten og hans egne forsvarere har avsluttet skyldprosedyrene. Det vil trolig skje først fredag.

– Det meste har nok kommet fram, men uansett vil jeg holde en sluttreplikk. Den vil ha et kort og konsist budskap, sier Jensen til P4 i en pause i retten torsdag.

Han sier han hele tiden holder muligheten åpen for at han nok en gang kan bli kjent skyldig av domstolen. Oslo tingrett konkluderte i fjor med å dømme Jensen til fengsel i 21år etter å kjent ham skyldig i grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av Cappelens hasjpartier.

Spesialenheten for politisaker avsluttet sin prosedyre onsdag med å be juryen om å kjenne Jensen skyldig etter tiltalen om grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av en stor mengde narkotika. Forsvarernes svar på dette er at Spesialenheten sak nærmest utelukkende baserer seg på Cappelens tilståelse, og hans tolkninger av ulogisk sammensatt kommunikasjon over 20 år.

– Det er ingen logikk her, sa Katralen gang på gang mens hun kronologisk gikk gjennom den sikrede kommunikasjonen knyttet til 20 innførsler av hasj fra 2004 til 2012.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]