Illustrasjonsbilde. Foto: AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

FNs nye spesialutsending til Syria, Geir O. Pedersen, skal etter planen til Saudi-Arabia for å møte representanter for den syriske opposisjonsalliansen HNC.

En talsmann for HNC opplyser til nyhetsbyrået DPA at Pedersen skal møte HNC-representantene i Riyadh fredag.

Pedersen ankom Syria tirsdag denne uken

Den norske toppdiplomaten overtok jobben som FNs spesialutsending til Syria rett etter nyttår, og han har den vanskelige oppgaven med å forsøke å finne en politisk løsning på den snart åtte år lange konflikten.

HNC ble opprettet i desember 2015 for å representere den syriske opposisjonen i de FN-støttede fredsforhandlingene i Genève i 2016. Opprettelsen skjedde på initiativ fra Saudi-Arabia som inviterte utvalgte opprørsgrupper og opposisjonelle til Riyadh.

Over 250 syriske opposisjons- og opprørsledere og grupper slutter ikke opp om HNC.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til mod[email protected]