Carl I. Hagen kritiserer MSM etter valg av ord. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Carl I. Hagen (Frp) raser mot mediene i Norge for å sensurere bort ordet «islamistisk» etter terrorangrepet i Nairbo.

annonse

Den islamistiske terrororganisasjonen Al-Shabaab gikk tirsdag til angrep på et hotell og kontorkompleks i Kenyas hovedstad Nairobi. Minst 21 personer skal være drept og flere hundre er skadet.

Jihadistgruppa al-Shabaab sier Nairobi-angrepet var gjengjeldelse for president Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad, ifølge selskapet SITE.

Saken har fått stor oppmerksomhet i den etablerte norske pressen og flere av de største nyhetsformidlerne har valgt å unnlate å bruke ordet islamistisk i forbindelse med terrorhandlingen.

En islamistisk terrorist som var med i terroangrepet . This still image taken from a CCTV footage obtained by Reuters TV January 16, 2019. REUTERS/Reuters TV

 

annonse
annonse

– Journalister bør skamme seg

Dette har ført til at Frp-politiker Carl I- Hagen reagerer med sinne.

– Sensuren i ARK og TV2 og MSM blir tydeligere og tydeligere! Det islamistiske terrorangrepet i Nairobi fra den islamistiske terrorganisasjon al Shebab omtales kun som terrorangrep fra en terrororganisasjon. Ordet islamistisk utelates konsekvent fordi sannheten om at det i de aller fleste terrorhandlinger gjøres i Allahs navn av organisasjoner som kjemper for at land skal styres etter de ondskapsfulle og hårreisende sharialover, skriver han på Facebook.

Hagen mener den etablerte pressen bevisst sensurerer fakta i et forsøk på å føre nordmenn bak lyset.

– Våre media sensurer nå nyheter for å hindre folk fra de faktiske forhold! Journalistene burde skamme seg! Hold i alle fall kjeft om samfunnsoppdrag og frie og uavhengige medier når dere lar dere styre av hva som er politisk korrekt!

Facebook-meldingen har fått over tusen reaksjoner og tilbakemeldingene viser at folk er enig med den tdligere Frp-lederen. Mange mener NRK-lisensen bør avskaffes.

– Håper og tror vi er mange i landet som ser hvordan NRK og tv2 har sin egen agenda. Dette ble svært synlig etter at Støre tapte statsministerposten. Det er nå blitt direkte kvalmende. Nå må vi få slutt på NRK lisensen, skriver en mann.

Kenyas president Uhuru Kenyatta informerer onsdag at alle angriperne er drept, etter angrepet mot hotellkomplekset i Kenyas hovedstad Nairobi.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.