Illustrasjonsbilde. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

KrF-leder Knut Arild Hareide sier det er åpent hva som skjer på partiets landsstyremøte, men vedgår at dette er en spesiell dag for ham.

– Dette kan bli min siste dag som partileder, sa Hareide til pressekorpset på vei inn til møtet.

– Jeg kan komme til å gå av i dag, men det blir ikke i det første møtet.

KrFs landsstyre samlet seg litt etter klokken 14 på Gardermoen for å ta stilling til regjeringsplattformen.

– Vårt landsstyre skal gi et råd til stortingsgruppen, som tar beslutningen. Så er det eventuelt et nytt landsstyremøte senere i dag, der jeg vil gå av. Men vi må være kjent med beslutningene fra Høyre, Frp og Venstre før det eventuelt skjer, utdyper KrF-lederen.

Han sparket i gang en intens og opprivende intern prosess i KrF da han før jul anbefalte partiet å søke samarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. KrF vraket imidlertid Hareides råd og har nå avsluttet regjeringsforhandlinger med Venstre, Frp og Høyre.

Hareide var spent før torsdagens landsstyremøte.

– Vi kjenner ikke detaljene og helheten i regjeringsplattformen. Jeg har lest deler av erklæringen, men ikke helheten og sisteutkastet. Jeg tror det er størst sannsynlighet for at KrF sier ja i dag, sier han.

Hareide avviser nok en gang at han er aktuell som statsråd i en eventuell ikke-sosialistisk flertallsregjering.

– Det er ikke naturlig for meg, sier Hareide.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]