Jonas Gahr Støre definerer Frp som ytre høyre. Foto: NTB scanpix.

Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre hyller svenske politikere for å hindre Sverigedemokraterna makt i nabolandet.

annonse

Sverige får en ny regjering etter fire måneders politisk kaos. Vänsterpartiet, med partileder Jonas Sjöstedt i spissen, ga onsdag Stefan Löfven beskjed om at han blir tolerert som statsminister under voteringen i Riksdagen fredag.

Sjöstedt hovedargument for å sikre Löfven regjeringsmakt var at alternativet ville være en regjering der Sverigedemokraterna fikk avgjørende innflytelse. SD fikk over 17 prosent av stemmene under fjorårets valg.

Her i Norge jubler Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre for at den tapende parten fortsatt kan regjere i Sverige. Han roser sine politiske kolleger i nabolandet for å stenge døren til SD, samtidig som han hevder Norge styres av «ytre høyre».

– Socialdemokraterna tar ansvar for Sverige i en utfordrende tid. Stefan Løfven har vist klokskap og tatt ansvar. Alliansen til høyre er splittet. I Sverige lukker sentrum døren til ytre høyre. Kontrast til Norge, skriver Støre.

annonse
annonse

Ap-lederen fikk deretter spørsmål hva han definerer som ytre høyre i Norge.

– Her er ett mulig spor på leting etter ytre høyre i Norge, skrev Støre og la ved en sak der to politikere fra Frp ønsket samarbeid med Sverigedemokraterna.

Meldingen fra Støre ga sterke reaksjoner.

– Greit å få opplyst hva som blir betraktet som ytre høyre – folk som med fredelige og demokratiske midler ønsker å jobbe for deres land.
Ikke så ille å være ytre høyre da altså, skrev en person.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.