Jonas Gahr Støre definerer Frp som ytre høyre. Foto: NTB scanpix.
Del saken
 • 4.7K
 •  
 •  
 •  
 •  

Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre hyller svenske politikere for å hindre Sverigedemokraterna makt i nabolandet.

Sverige får en ny regjering etter fire måneders politisk kaos. Vänsterpartiet, med partileder Jonas Sjöstedt i spissen, ga onsdag Stefan Löfven beskjed om at han blir tolerert som statsminister under voteringen i Riksdagen fredag.

Sjöstedt hovedargument for å sikre Löfven regjeringsmakt var at alternativet ville være en regjering der Sverigedemokraterna fikk avgjørende innflytelse. SD fikk over 17 prosent av stemmene under fjorårets valg.

Her i Norge jubler Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre for at den tapende parten fortsatt kan regjere i Sverige. Han roser sine politiske kolleger i nabolandet for å stenge døren til SD, samtidig som han hevder Norge styres av «ytre høyre».

– Socialdemokraterna tar ansvar for Sverige i en utfordrende tid. Stefan Løfven har vist klokskap og tatt ansvar. Alliansen til høyre er splittet. I Sverige lukker sentrum døren til ytre høyre. Kontrast til Norge, skriver Støre.

Ap-lederen fikk deretter spørsmål hva han definerer som ytre høyre i Norge.

– Her er ett mulig spor på leting etter ytre høyre i Norge, skrev Støre og la ved en sak der to politikere fra Frp ønsket samarbeid med Sverigedemokraterna.

Meldingen fra Støre ga sterke reaksjoner.

– Greit å få opplyst hva som blir betraktet som ytre høyre – folk som med fredelige og demokratiske midler ønsker å jobbe for deres land.
Ikke så ille å være ytre høyre da altså, skrev en person.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 4.7K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]