Chinese Vice Premier Liu He REUTERS/Jason Lee
annonse
annonse

Kinas ansvarlige for økonomisk politikk, visestatsminister Liu He, besøker USA i slutten av januar for å prøve å finne en løsning på handelskonflikten med USA.

Forhandlingene 30. til 31. januar i Washington er en oppfølging av samtaler på et lavere nivå i Beijing tidligere denne måneden, som endte uten resultat.

USAs president Donald Trump og Kinas leder Xi Jinping ble i desember enige om en tre måneder lang våpenhvile i handelsstriden mellom de to landene for å gi forhandlerne tid til å finne en løsning og unngå USAs trussel om en kraftig økning i tollsatsene på kinesiske varer.

annonse

Formålet med Lius besøk i USA er å komme fram til en løsning på konflikten innen våpenhvilen utløper i mars.

Ifølge det kinesiske handelsdepartementets talsperson Gao Feng er Liu invitert av USAs finansminister Steven Mnuchin og handelsrepresentant Robert Lighthizer.

Om striden ikke løses, vil USA øke tollsatsen fra 10 til 25 prosent på kinesiske produkter til en verdi av 200 milliarder dollar fra 2. mars.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon