Chinese Vice Premier Liu He REUTERS/Jason Lee
annonse

Kinas ansvarlige for økonomisk politikk, visestatsminister Liu He, besøker USA i slutten av januar for å prøve å finne en løsning på handelskonflikten med USA.

annonse

Forhandlingene 30. til 31. januar i Washington er en oppfølging av samtaler på et lavere nivå i Beijing tidligere denne måneden, som endte uten resultat.

annonse

USAs president Donald Trump og Kinas leder Xi Jinping ble i desember enige om en tre måneder lang våpenhvile i handelsstriden mellom de to landene for å gi forhandlerne tid til å finne en løsning og unngå USAs trussel om en kraftig økning i tollsatsene på kinesiske varer.

Formålet med Lius besøk i USA er å komme fram til en løsning på konflikten innen våpenhvilen utløper i mars.

Ifølge det kinesiske handelsdepartementets talsperson Gao Feng er Liu invitert av USAs finansminister Steven Mnuchin og handelsrepresentant Robert Lighthizer.

annonse
annonse

Om striden ikke løses, vil USA øke tollsatsen fra 10 til 25 prosent på kinesiske produkter til en verdi av 200 milliarder dollar fra 2. mars.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.