Rasstedet ved Blåbærtinden i Tamokdalen, hvor fire skiturister (en finsk og tre svenske) ble tatt av skred 2. januar. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
annonse

Tre av de fire omkomne er gravd ut av snøskredet i Blåbærfjellet i Tamokdalen. Søket etter den siste omkomne fortsetter fredag.

annonse
annonse

– Vi går manngard for å finne den fjerde omkomne personen. Nå har vi ti personer i terrenget som går på rekke og søker med søkestang, sa lensmann Andreas Nilsen i Troms politidistrikt til NTB like etter klokken 18 torsdag.

annonse

Leteaksjonen i skredområdet i Tamokdalen i Troms ble gjenopptatt klokken 9 torsdag. To personer ble funnet og gravd opp i løpet av dagen. Den første av de omkomne skiløperne ble funnet onsdag.

– Vi mangler nøyaktig lokalisering på den fjerde omkomne. Personene som ble lokalisert via skredsøkere, er allerede hentet opp, opplyste Nilsen.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Ved 19-tiden meldte NRK at letingen var avsluttet for dagen. Arbeidet fortsetter fredag.

– Det er fine forhold og helt trygt i fjellet, sier Nilsen til NTB.

Tre av fire er funnet

Det første funnet torsdag ble gjort i 11-tiden. Da hadde letingen pågått i mindre enn to timer.

– Vi har funnet og gravd ut person nummer to fra skredet i dag. Avdøde fraktes ned fra fjellet og videre inn til Tromsø, opplyste politiet tidlig torsdag ettermiddag.

Til sammen 21 personer deltok i letingen i snømassene i løpet av dagen, og arbeidet ble beskrevet som utfordrende. Gravingen gjøres for hånd og er den mest risikofylte delen av leteaksjonen.

– Arbeidet er krevende, og det er mye snø. Det er svært utfordrende for letemannskapene som er i skredområdet, sa innsatsleder John-Kåre Granheim til NRK tidligere torsdag.

Dokumentasjon

I tillegg til frivillige fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp, er også politiet og Forsvaret på plass i Tamokdalen.

– Samtidig som vi utfører gravearbeid, skal vi også samle dokumentasjon om det vi finner. Liggestilling og eventuelle luftlommer rundt gir både oss og familiene til de omkomne et bilde på hvordan det har vært etter selve skredet, sier lensmann Nilsen.

Det er de finske skiløperne Mikael Sten (29), Niklas Nyman (36), André Stenfors (32) og svenske Disa Bäckström (29) som omkom i skredet, som gikk onsdag 2. januar. De fire var på topptur til Blåbærfjellet og ble sist observert i 14-tiden. Etter noen timer ble en femte person i turfølget bekymret og meldte fra til politiet.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.