Familie- og kulturkomiteens leder Kristin Ørmen Johnsen (H) mener at kommuner som står uten akuttberedskap i barnevernstjenesten, må bøtelegges. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

50 kommuner har ikke akuttberedskap i barnevernstjenesten. – Uakseptabelt, mener lederen av familiekomiteen på Stortinget, Kristin Ørmen Johnsen (H).

En ny oversikt over antall kommuner med og uten akuttberedskap i barnevernstjenesten viser at mange kommuner ikke har slik beredskap. Ifølge oversikten står 50 kommuner uten akuttberedskap, noe som får flere stortingsrepresentanter i familie- og kulturkomiteen til å reagere.

Krever bøter

– Kommuner som ikke har akuttberedskap, må få dagbøter. Det er uakseptabelt at kommunene ikke har ordnet opp i dette, sier komiteens leder Kristin Ørmen Johnsen (H).

annonse

Hun får støtte av Silje Hjemdal (Frp), som synes det er bra at disse tallene kommer på bordet.

– Det viser seg dessverre at mange kommuner ikke har prioritert akuttberedskap. Det bør de pålegges, sier hun.

Venstres Grunde Almeland mener tilstrekkelig akuttberedskap er avgjørende for et barn i en svært sårbar situasjon og mener det er på tide at alle kommuner prioriterer akuttberedskap i barnevernstjenesten.

Forbedringspotensial

Oversikten viser at det er akuttberedskap i samtlige kommuner i Agder, Trøndelag, Telemark, Buskerud, Akershus, Oslo, Vestfold og Østfold. Oppland og Nordland kommer dårligere ut på oversikten – der mangler det akuttberedskap i henholdsvis 17 og 10 kommuner.

annonse

Undersøkelsen er gjennomført av fylkesmennene i alle landets fylker og er basert på svar fra 361 kommuner. Kommunene i Hordaland og Sogn og Fjordane har foreløpig ikke besvart undersøkelsen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon