AP Photo/Yves Logghe, File
Del saken
 • 246
 •  
 •  
 •  
 •  

I Sveits er det oppstått debatt etter at politiet ga en ung muslimsk mann en bot på 150 sveitsiske franc (1300 kroner) for å ha ropt «Allahu Akbar» til en venn på en parkeringsplass i Schaffhausen, nord i det lille alpelandet. Det skriver den russiske TV-kanalen Russia Today.

Episoden fant sted i fjor sommer, men ble først nå kjent offentlig etter at mannen selv gikk ut med historien. Den 22 år gamle mannen, omtalt som Orhan E., hevder at han brukte den islamske setningen, som betyr «Allah er størst», for å uttrykke overraskelse etter å ha uventet sett en venn på parkeringsplassen.

Utropet – ofte ropt av islamske terrorister før de utfører angrep – fanget oppmerksomheten til en politimann, skriver Schaffhauser Nachrichten.

Den unge mannen ble bøtelagt for å ha forårsaket offentlig sjenanse. Politiet mente at han ropte høyt og tydelig og kunne forårsake panikk. «På den tiden av dagen var det en mulighet for at folk kunne blitt redde og forferdet,» sier en talsmann for byens politistyrke, Patrick Caprez.

Politisjef Romeo Bettini sa at politiet ville ha handlet på samme måte hvis noen hadde ropt noe uanstendig på en offentlig plass. Han understreket også at «det er helt feil å si at denne setningen Allahu Akbar er forbudt i Schaffhausen.»

Orhan E. hevdet at han ikke gjorde noe galt, og sier at han bestemte seg for å gå ut offentlig med sin historie fordi han hadde hørt om en lignende hendelse fra desember. Den gang reagerte en grensevakt mot en ung mann som hadde sagt «Allahu Akbar.»

«Jeg ble født her i Sveits og har aldri opplevd noe som dette,» sier Orhan E. «Bare fordi terrorister misbruker disse to ordene, betyr ikke det at jeg har dårlige hensikter når jeg sier dem».

Hendelsen har ifølge RT fått en såkalt antirasistisk gruppe i Zürich til å sende inn en klage på politiet i Schaffhausen.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 246
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]