En såret mann fraktes til sykehus etter å ha blitt banket opp av soldater under demonstrasjonene i Zimbabwe. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Minst 68 personer er behandlet for skuddskader i Zimbabwe, der det har vært voldelige sammenstøt og store protester mot myndighetene de siste dagene.

annonse

Flere mennesker har blitt drept og over 200 er pågrepet i protestene som blusset opp i hovedstaden Harare og landets nest største by Bulawayo tidligere denne uken.

annonse

Demonstrasjonene startet da president Emmerson Mnangagwa kunngjorde at bensinprisene mer enn fordobles.

Protestene har økt i omfang, og presidenten har satt inn militæret og sikkerhetstjenesten for å slå til mot demonstrantene og stanse protestaksjonen.

Blant de mange som er pågrepet, er en av Zimbabwes ledende aktivister, Evan Mawarire. Han var en av de mest kjente motstanderne av landets tidligere president Robert Mugabe.

annonse
annonse

Zimbabwes sikkerhetsminister Owen NCube har tidligere anklaget opposisjonen og menneskerettsgrupper for å stå bak urolighetene.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.