En såret mann fraktes til sykehus etter å ha blitt banket opp av soldater under demonstrasjonene i Zimbabwe. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Minst 68 personer er behandlet for skuddskader i Zimbabwe, der det har vært voldelige sammenstøt og store protester mot myndighetene de siste dagene.

Flere mennesker har blitt drept og over 200 er pågrepet i protestene som blusset opp i hovedstaden Harare og landets nest største by Bulawayo tidligere denne uken.

Demonstrasjonene startet da president Emmerson Mnangagwa kunngjorde at bensinprisene mer enn fordobles.

annonse

Protestene har økt i omfang, og presidenten har satt inn militæret og sikkerhetstjenesten for å slå til mot demonstrantene og stanse protestaksjonen.

Blant de mange som er pågrepet, er en av Zimbabwes ledende aktivister, Evan Mawarire. Han var en av de mest kjente motstanderne av landets tidligere president Robert Mugabe.

Zimbabwes sikkerhetsminister Owen NCube har tidligere anklaget opposisjonen og menneskerettsgrupper for å stå bak urolighetene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon