USAs utenriksminister Mike Pompeo og hans canadiske motpart, Chrystia Freeland, diskuterte tirsdag dødsdommen i en telefonsamtale. Foto: Andrew Caballero-Reynolds/Pool Photo via AP / NTB scanpix
annonse

USA sier Kinas dødsdom mot den canadiske statsborgeren som er dømt for narkotikasmugling til landet, er «politisk motivert».

annonse
annonse

Det sier USAs utenriksdepartement sent onsdag. Meldingen kommer etter at USAs utenriksminister Mike Pompeo og hans canadiske motpart, Chrystia Freeland, tirsdag diskuterte dødsdommen i en telefonsamtale.

annonse

– Der uttrykte begge ministrene deres bekymring over de vilkårlige pågripelsene og de politisk motiverte fengslingene av canadiske statsborgere, sier talsmann Robert Palladino i det amerikanske utenriksdepartementet.

Tirsdag ba Canada formelt Kina om benådning av Robert Lloyd Schellenberg (36). Han ble pågrepet i 2014 og dømt til 15 års fengsel for smugling av 222 kilo metamfetamin skjult i bildekk til Australia. I desember ble imidlertid saken hans tatt opp av en kinesisk ankedomstol som mente straffen var for mild. Dommen ble omgjort til dødsstraff.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Flere i både USA og Canada har framholdt at omgjøringen kan knyttes til USAs arrestordre mot Huaweis finansdirektør Meng Wanzhou, som 1. desember ble pågrepet under en mellomlanding i Canada. Hun var etterlyst i USA for bankbedrageri og brudd på landets sanksjoner mot Iran.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.