Mannen til Lan Marie Nguyen Berg. Foto: Berit Roald / Scanpix
annonse
annonse

I ren vanvare kom jeg i skade for å titte innom VG. Der fant jeg det sedvanlige hatet mot Donald Trump, noe svada stoff om kjendiser og – vent litt! – jaggu var det ikke en artikkel under debatt hos VG, hvor artikkelforfatteren sto oppført som «skribent og MDG politiker». Jeg vrengte hodet for å prøve å finne noen skriveføre MDG politikere jeg visste om, men måtte gi opp.

Jeg tok en titt litt lenger ned i artikkelen, og nærmest selvfølgelig – det var mannen til Lan Marie Nguyen Berg, Eivind Trædal! Bildet av den uskyldsrene sunne gutten med de melkehvite tennene og kjekke blonde hårsveisen ala Tintin, lyste mot meg. Jeg fattet mot, satte meg i stolen med begge bena godt plantet i bakken, og begynte å lese.

Han skrev om Sverige og sammenlignet regjeringsforhandlingene der borte med de som foregår i Norge. «De står i stor kontrast til hverandre», kunne han stolt utbasunere. Svenskenes ekstremistparti, Vänsterpartiet, er der borte nøkkelen til å holde den store stygge ulven unna alt som heter makt i Riksdagen; Sverigedemokraterna!

annonse

Trædal har sikkert fått hjelp av sin kone eller kanskje ringt en venn, hva vet jeg, men innlegget hans fremstår nesten litt intelligent skrevet. Han klarer til og med å sette Erna Solberg ettertrykkelig på plass:

– Erna Solberg, som etter 22. juli trakk paralleller mellom muslimhat og jødehat, er nå stort sett taus selv i møte med åpenbar rasisme, som det hårreisende utspillet til Per Willy Amundsen denne uka, skriver han.

Hmmmm. Jeg trekker tilbake det med intelligent. Å tro at Trædal kunne komme med en retorikk som ikke inneholder beskyldninger om rasisme mot de som er uenig med ham, blir bare tåpelig. Når man plasserer noen i en boks fordi man selv er uenige med dem, er ikke det nettopp «rasisme», så vidt det begrepet brukes nå, tro?

annonse

Vel, la oss ikke være for harde med gutten. Han gjør det jo i beste mening. Han og hans kone skal jo redde verden. Litt synd kanskje, at de ikke har skjønt at man da bør ta tak der verden reddes. Det er ikke i et lite land langt mot nord. Men greit nok, la gå.

– Svenskene bør ikke lytte til råd fra Norge, men heller se på oss som et eksempel til skrekk og advarsel, fortsetter han.

Jeg er helt enig med Trædal her. Se bare på Oslo og bystyret der. Alt det de har gjort for å ødelegge byen er jammen ikke lite! Her har Trædal inside informasjon, så man skal ikke undervurdere hans faguttalelser på dette området.

– I fjor vår var det KrF som sikret flertall for å felle Sylvi Listhaug. Når de nå går inn i regjering, forsvinner også deres vilje til å sette ned foten mot Frps mest rabulistiske utspill. Da kan også KrF skrive under på statsstøtte til den etter mitt syn rasistiske bloggen Human Rights Service, og grønnvaske en elendig klimapolitikk med Frp i førersetet i alle de viktigste klima-ministerpostene, skriver Trædal.

Igjen har han helt rett. KrF vil ikke lenger sette ned foten mot FrPs mest rabulistiske utspill, men kanskje nå heller gjøre det ovenfor MDG sine? Rasistene i Human Rights får sikkert statsstøtte også, slik rasistene i MDG gjør. Det blir dermed likt for alle. Hvorvidt klimapolitikken til regjeringen trenger en grønnvask eller ikke, har jo også Trædal førstehånds kunnskap om. Han er jo tross alt en av de grønne, ja kanskje den grønneste av dem alle – og da på alle områder.

– Det er liten grunn til at dette eksperimentet vil fungere bedre i Sverige. Særlig med tanke på at deres høyrepopulister har brune røtter og bånd til høyreekstreme grupper. Noen prinsipper bør ikke vike. Nå er det heller på tide at Stefan Löfven og hans samarbeidspartnere slutter å behandle Vänsterpartiet som politisk spedalske, avslutter han.

WOW! Her fikk han jammen sagt det godt du! Brune røtter og høyreekstreme. Det er ord som nok klinger godt i det Trædalske øret. Men venstreekstremister som har lobotomering, tvang og umyndiggjøring på sine attester, det er den nydeligste musikk der i gården.

Det sies at det er trangt om plassen på VGs debattsider, men til Trædal ryddes det rom.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon