Jette F. Christensen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Nyheten om at politisk kommentator Frithjof Jacobsen i VG og stortingsrepresentant Jette Christensen (Ap) har blitt kjærester, er en nyhet man må kunne si var en aldri så liten bombe. Eller var det egentlig det?

annonse

Jacobsen selv sier at han sluttet i VG fordi hans forhold til politikeren ikke var forenelig med hans arbeid i Norges største avis. Det er vi alle enige om. Men det store spørsmålet som mange nå stiller seg: Hvor lenge har dette intime forholdet vart – for det er jo en kjent sak at de begge har kjent hverandre over lang tid.

Redaksjonen i VG sier selv at de skylder sine lesere en forklaring – og den synes jeg bør være god. Undertegnede vil mene at Frithjof Jacobsen skylder de fleste en forklaring – med tanke på at mannen titt og ofte har vært i riksdekkende TV og aviser, og da som politisk kommentator.

Jacobsens nye kjærlighet er forresten feminist, Palestina-venn (som seg hør og bør for broilerpolitikerne i  Arbeiderpartiet) – og i 2017 gitt hun hardt ut i den bergenske presse og syntes at eldre menn i Bergen Næringsråd var noen griser.

Glemte jeg å nevne at stortingsrepresentanten fra Ap for noen år siden tok foto av penisen til en beruset festdeltaker og delte det med tusenvis av personer – «for moro skyld»?

annonse
annonse

Det er flott at folk finner tonen – men akkurat dette her stinker det lang vei av. Vi er avhengig av at redaksjonene landet rundt har journalister som ikke har tette og intime bånd til våre folkevalgte, og særlig når de sitter på Stortinget. Det gjelder selvsagt andre veien også.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.