Ap-leder Jonas Gahr Støre var ikke fornøyd med KrF-Ropstad under NRK-debatten torsdag kveld. Foto: Skjermbilde NRK TV.
annonse

AP-leder Jonas Gahr Støre ble sint da KrF fikk gjennomslag for endringer i abortloven. På sosiale medier blir han nå hengt ut som arrogant og ond etter abort-debatt på NRK.

annonse

De borgerlige partiene har blitt enige, og Norge vil få en historisk regjering bestående av Høyre, Venstre, KrF og Frp. Dette er den første ikke-sosialistiske flertallsregjeringen siden 1985.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Partilederne fra den nye regjeringen og opposisjonen møttes torsdag kveld til debatt hos NRK der det ble høylytt da abort-saken ble tema.

AP-leder Støre var tydelig frustrert på KrF og fortalte under direkte-sendingen at innskrenkingen vil føre til flere aborter, fordi kvinner som av ulike årsaker ikke klarer å bære frem to barn vil måtte abortere begge.

annonse
Reklame

– Hvis du klarer å bære fram ett, klarer du å bære fram to også, svarte Ropstad.

– Skal du avgjøre det? Skal du avgjøre det? Det er kvinnen som skal avgjøre det, sa en høylytt Støre i det han pekte mot Ropstad.

– Respekt til Ropstad

På sosiale medier er reaksjonene sterke mot Jonas Gahr Støre etter hans opptreden i abort-debatten.

– Jonas Gahr Støre er en ond mann som ønsker flere aborter, skrives det på Facebook.

– Enhver innstramming av abortloven er en seier. Hadde Jonas tatt sete i SMK hadde utviklingen gått motsatt vei. Ja til kvinners rettigheter, men ikke over barns rettigheter. Liv er liv om kroppen er stor eller liten, skriver en annen.

Andre synes den nye KrF-lederen har gjort en god jobb i sine forhandlinger med regjeringen.

– Stor respekt til Ropstad! Liker det han sier, og det han har forhandlet frem, skriver en mann.

Men AP-leder Støre sier i et intervju med NTB at han nekter å gi opp abort-kampen som vil føre til at ufødte barn ikke får se dagens lys.

– Det må til Stortinget fordi loven må endres, sier Ap-lederen til NTB og fortsetter:

– Jeg mener det er alvorlig for de kvinnene som nå må i nemnd for å forklare sin sak der hvor de hadde retten til å ta avgjørelsen selv.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.

Annonse