LO-leder Hans-Christian Gabrielsen er skuffet over at regjeringen ikke har gått inn for pensjon fra første krone. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen er skuffet over den nye regjeringsplattformen og mener regjeringen øker ulikhetene blant pensjonistene.

– Jeg er skuffet over den nye regjeringserklæringen som velger å gi folk to ekstra vinflasker og billigere veteranbiler, framfor pensjon fra første krone for en million arbeidstakere og bedre rettigheter for arbeidsfolk, sier Gabrielsen i en pressemelding.

Han viser til at den nye regjeringsplattformen åpner for muligheten til å kjøpte to ekstra flasker vin i taxfree for alle som ikke kjøper tobakk.

Gabrielsen mener regjeringen fortsetter å øke ulikhetene for pensjonistene ved at de gir mer til de som har mest fra før, gjennom økt privat pensjonssparing, og som har jobber som gjør at de kan stå lenge i arbeidslivet.

– Men de unnlater å gi pensjon fra første krone for dem som trenger det mest. Nok en gang utsetter regjeringen pensjon fra første krone for en million nordmenn. Dette betyr at arbeidsfolk må vente til valget i 2021 før denne urettferdigheten blir rettet opp, sier LO-lederen.

Han er heller ikke fornøyd med at regjeringen vurderer endringer i arbeidsmiljøloven.

– Sist gang den gjorde det, åpnet den for flere midlertidig ansatte. Nå vil den vurdere anbefalingene fra Arbeidstidsutvalget, et utvalg som utelukket fagbevegelsen og blant annet foreslo mer bruk av individuelle avtaler og styrking av arbeidsgivers styringsrett når det gjelder arbeidstid, sier Gabrielsen i pressemeldingen.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]