Illustrasjonsbilde. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Del

Ifølge en undersøkelse utført av det ungarske meningsmålingsinstituttet Századvég er to tredjedeler av ungarerne bekymret over ulovlig innvandring til Ungarn, mens 40 prosent sier at problemet er alvorlig, skriver About Hungary.

annonse

I en undersøkelse av 1000 voksne som ble gjennomført i desember av et annet byrå, MTI, svarte 76 prosent av alle respondentene at de trodde at de aller fleste av afrikanske innvandrere som vil komme til Europa i det neste tiåret vil komme av økonomiske grunner.

88 prosent sa at innvandrere var en økende byrde for den europeiske økonomien, mens bare 8 prosent så dem som en økonomisk ressurs. Videre sa 86 prosent at innvandring fra andre kulturer sannsynligvis vil øke sjansene for konflikter snarere enn å berike europeisk kultur, skriver About Hungary.

I undersøkelsen til Századvég svarer 72 prosent at de er fornøyd med den ungarske regjeringens tiltak angående ulovlig innvandring. 46 prosent ga full støtte, og 30 prosent uttrykte uenighet.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

88 prosent av respondentene uttrykte misnøye med EUs håndtering av ulovlig migrasjon, og 18 prosent sa at de «til en viss grad» var fornøyd med de samme tiltakene.

93 prosent sa at EU bør treffe mer effektive tiltak for å beskytte sine grenser. 81 prosent sa at de avviste en planlagt mekanisme for å distribuere innvandrere på kvotebasis.

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører