Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen skal lede statskanalen i seks nye år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

NRK-sjef Thorm Gjermund Eriksen mener det vil være «veldig skadelig» å samle både NRK-lisensen og alle andre former for mediestøtte i én og samme ordning, skriver Dagens Næringsliv.

– For det første vil vi få en kontinuerlig diskusjon om fordelingen av midlene. Det er skadelig både for oss og andre som skal nyte godt av en slik ordning.

– Det andre er at dersom formålet med en avgift er uklart, så går også legitimiteten ned. Jeg er for en ordning der alle skal betale lisens, og der alle kan gjøre seg opp en mening om NRK leverer i forhold til de pengene vi mottar, og gi uttrykk for det, sier Eriksen.

annonse

Mens mange klager over at lisensen er dyr og at NRK får for mye støtte, viser Thor Gjermund Eriksen til at Norge ligger midt på treet i EU når det gjelder pengebruk på sin statskringkaster.

– Vi utfører et oppdrag for staten og har ikke andre finansieringsmåter. Det aller viktigste for at NRK skal virke, er at vi har bred tillit.

– Man kan gjøre som i Tyskland, med en husstandsavgift, eller Sverige, der et beløp trekkes over skatteseddelen, men går direkte til kringkasteren, sier Thor Gjermund Eriksen.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon