Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Del

Men botidskravet er 16 år, skriver Vårt Land.

annonse

Under forhandlingane på Hadeland har Høgre, Framstegspartiet, Venstre og KrF blitt samde om eit amnesti, men kravet til butid i Norge er høgt.

– Amnestiet er eit steg i rett retning, men det omfattar for få, så me er ikkje nøgde. Fleire eldre asylsøkjarar som ikkje kan returnerast til heimlandet fortener å få bli i Norge, seier styreleiar Gunhild Andersen i Rettferdighet i Asylpolitikken (RIA).

Regjeringa vil «legge til rette for en engangsløsning for eldre ureturnerbare asylsøkere som har bodd lengre enn 16 år i Norge. Løsningen rammes inn slik at den ikke skaper presedens, og vil ikke gjelde for straffedømte».

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Konsekvensen er at fleire «eldre ureturnerbare asylsøkere» ikkje er omfatta av amnestiet.

– Me er glade KrF tok forslaget om amnesti med inn i regjeringsforhandlingane, for det har vore svært vanskeleg å få skiftande regjeringar til å sjå på saka, seier styreleiar Gunhild Andersen i RIA til Vårt Land.


Del
annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører