Helge Lurås
Redaktør
Ap leder Jonas Gahr Støre, statsminister Erna Solberg, senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum og Frp leder Siv Jensen før debatten starter på NRK. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
 • 690
 •  
 •  
 •  
 •  

Det var en bitter Jonas Gahr Støre som kjempet seg gjennom partilederdebatten på NRK i går kveld. Han hadde trolig håp til det siste om at landsstyret i KrF ville stemme ned den plattformen Ropstad kunne knipe ut. Men med knappest mulig margin, blir nå KrF med på Høyres og Frps lag.

Det er to underlige blokker i norsk politikk i disse dager. Ingen av dem virker å passe særlig godt sammen. Venstre er et tulleparti med en tulleleder, og hennes «klimaseire» vil bli en økonomisk katastrofe hvis de blir implementert. Den såkalte satsingen på næringer som statlige fond skal allokere penger til for å vri investeringer ditt markedet ikke vil, hadde gjort Stalin misunnelig. Slik statlig økonomisk planlegging burde hørt fortiden til. Og det har naturligvis ingenting i H og Frp å gjøre.

Ropstad fikk lite konkret igjen, kan det virke som, men han har vunnet en strategisk seier. Hareide er borte – trolig for godt – og KrF blir «blå» fortsatt. Og så kan partiet dele ut nær 40 milliarder i «bistandsmidler» (kollekt) til ulike organisasjoner som, i stor grad, mest later som om de gjør noe for verdens fattige.

Siv Jensen ble av opposisjonen kåret til forhandlingens vinner, og det i seg selv er nok. Det meste av politikken dreier seg jo om persepsjoner. Siv så da også svært fornøyd ut. Og innvandringspolitikken som ble forhandlet frem var strammere enn mange fryktet. For de blå hos KrF er det sikkert greit nok, innerst inne. De er fornøyd med å kunne føle seg bra, ved å snakke raust. Og Venstre har jo hengt seg opp i klimamyten og ytte nok liten motstand. Derfor dette innvandringsresultatet, som også Støre bifalt, og helt sikkert Vedum også.

Alt i alt var det et greit resultat de kom frem til. Norsk politikk er som det er, og det er velgerne også. Foreløpig.

Og Erna vant over Jonas..

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 690
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]