Illustrasjonssbilde. / AP Photo / NTB scanpix
Den tyske regjeringen ønsker å erklære tre afrikanske land og Georgia som trygge land, for å gjøre det lettere å avvise asylsøkere fra landene.
annonse

Den tyske nasjonalforsamlingens underhus stemte fredag for å erklære Algerie, Marokko, Tunisia og Georgia som trygge land, for å redusere antall migranter, og for å gjøre asylprossessen mer effektiv.

Regjeringsforslaget trenger likevel godkjennelse av overhuset i den tyske nasjonalforsamlingen før det blir endelig vedtatt. Overhuset stemte ned et lignende forslag for to år siden.

Dersom lovforslaget trer i kraft, vil det også bli lettere for tyske myndigheter å deportere personer tilbake til de nevnte landene.

annonse

Tysk politikk er fremdeles preget av statsminister Angela Merkels avgjørelse i 2015 om å åpne grensene for å bistå i den enorme flyktningskrisen som rammet Europa det året. Hundretusener ble sluppet inn i landet det året, mange fra krigsherjede land som Afghanistan og Syria.

Debatten i landet har nesten fått regjeringen til å kollapse, og samtidig banet vei for det ytterliggående høyrepartiet Alternativ for Tyskland (AfD), som har blitt landets største opposisjonsparti.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.