Illustrasjonssbilde. / AP Photo / NTB scanpix
Del
Den tyske regjeringen ønsker å erklære tre afrikanske land og Georgia som trygge land, for å gjøre det lettere å avvise asylsøkere fra landene.

Den tyske nasjonalforsamlingens underhus stemte fredag for å erklære Algerie, Marokko, Tunisia og Georgia som trygge land, for å redusere antall migranter, og for å gjøre asylprossessen mer effektiv.

annonse

Regjeringsforslaget trenger likevel godkjennelse av overhuset i den tyske nasjonalforsamlingen før det blir endelig vedtatt. Overhuset stemte ned et lignende forslag for to år siden.

Dersom lovforslaget trer i kraft, vil det også bli lettere for tyske myndigheter å deportere personer tilbake til de nevnte landene.

Tysk politikk er fremdeles preget av statsminister Angela Merkels avgjørelse i 2015 om å åpne grensene for å bistå i den enorme flyktningskrisen som rammet Europa det året. Hundretusener ble sluppet inn i landet det året, mange fra krigsherjede land som Afghanistan og Syria.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Debatten i landet har nesten fått regjeringen til å kollapse, og samtidig banet vei for det ytterliggående høyrepartiet Alternativ for Tyskland (AfD), som har blitt landets største opposisjonsparti.

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører